Un nou stagiu formare în teatru francofon pentru profesorii de limba franceză din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În zilele de 9-10 și 16-17 octombrie 2021, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, va avea loc un nou stagiu de formare în teatru francofon organizat pentru profesorii de limba franceză din județ.

În cadrul acestui stagiu, Alianța Franceză din Suceava și Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare”, în parteneriat cu  Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, Asociația Română a Profesorilor Francofoni (ARPF) Suceava, Inspectoratul Școlar Județean și Casa de Cultură a Studenților, propun echipei de profesori înscriși o Călătorie în lumea emoțiilor teatrale, desfășurată sub coordonarea actorului Cătălin Mândru.

Stagiul presupune parcurgerea în mod activ a principalelor etape din procesul de creație al unui act artistic pentru a ajunge la un produs inovator, care va fi prezentat publicului. Punctul de plecare al spectacolului va fi constituit din experiențe de viață individuale, pe bază cărora se va construi materialul dramatugic ce va fi jucat în final. Formarea va avea ca scop principal identificarea principalelor etape de punere în scenă a unui spectacol de teatru, printr-o metodă activă, în care profesorii implicați vor juca și vor analiza tehnicile utilizate în demersul actoricesc.

Stagiul de formare în tehnici teatrale face parte dintr-o suită de stagii de perfecționare destinate profesorilor de franceză în cadrul proiectului „Découvrir le français dès le plus jeune age”/„Să descoperim franceza de la o vârstă cât mai fragedă” inițiat de Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei.

Proiectul își propune să încurajeze învățarea limbii franceze prin metode active și inovatoare, printre care integrarea în clasa de limbă străină a tehnicilor teatrale. Primul stagiu de formare în teatru francofon la Suceava a fost organizat la începutul lunii iulie, sub egida Reprezentanței Organizației Internaționale a Francofoniei, și a beneficiat de prezența actorului și formatorului polonez Jan Nowak.


Intră acum și în grupul de