Acasă Evenimente Expozitia „70 de ani de la drama Romaniei Mari” isi asteapta vizitatorii

Expozitia „70 de ani de la drama Romaniei Mari” isi asteapta vizitatorii


Intră acum și în grupul de

Sucevenii sunt invitaţi să viziteze o expoziţie inedită, intitulată “70 de ani de la drama României Mari”, care a fost vernisată vineri la Muzeul de Istorie, în prezenţa primilor privitori, printre care s-a aflat şi subprefectul Sucevei, Angela Zarojanu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Ilie.

Autorul acestei expoziţii este dr. Mihai Aurelian Căruntu, care a adus în faţa publicului aproximativ 300 de fotografii, documente, hărţi, manuscrise, o mare parte din ele provenind de la Direcţia judeţeană Suceava a Arhivelor Naţionale, Arhiva Ministerului Afacerilor Externe, Serviciul Istoric al Armatei şi Arhiva Naţională a României.



Potrivit organizatorilor, expoziţia reprezintă un omagiu adus celor care s-au jertfit pentru a apăra onoarea patriei şi, totodată, un prilej de meditaţie şi reculegere.

Printre exponatele cele mai atractive se numără harta cu traseul liniei “Molotov” care a divizat Bucovina, telegrama cu ultima notă sovietică, declaraţii ale unor refugiaţi, acte semnate de rezidentul regal Gh. Flondor, Ordinul Major de evacuare a celor două provincii româneşti, adeverinţe ale unor persoane deportate în timpul ocupaţiei sovietice etc.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version