“Colt de Bucovina”, amenajat la Iulius Mall Suceava

Iubitorii obiectelor de artizanat 100% românesc specifice nordului ţării sunt aşteptaţi la parterul Iulius Mall Suceava, unde a fost amenajat de curând un “colţ bucovinean”.

Soţii Iliuţa din oraşul Salcea au creat aici, din respect pentru tradiţie, o parte din mult îndrăgita lor Bucovină. Artiştii au reuşit să redea o fărâmă din farmecul regiunii, preţuită pentru frumuseţea peisajelor, hărnicia locuitorilor şi obiceiurile fascinante.

Vizitatorii pot admira la Iulius Mall meşteşugurile populare practicate din strămoşi, precum olărit, încondeiatul ouălor, pictură pe lemn, ţesut, prelucrarea lemnului sau împletit. Se găsesc produse precum: suporturi pentru flori, cărucioare, roabe, colivii, obiecte de decor, cusături, icoane sculptate sau pictate pe lemn. Şi arta închistritului este reprezentată cu ouă de struţ, găină şi gâscă, migălos încondeiate cu motive tradiţionale sau simboluri religioase.

Doritorii pot achiziţiona produsele doar sâmbăta şi duminica, însă expoziţia va rămâne în Iulius Mall pentru o perioadă de timp nederminată.