Profesori din Laval și de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” vor împărtăși opinii și experiențe în cadrul unui proiect organizat de Alianța Franceză din Suceava


Intră acum și în grupul de

Alianța Franceză din Suceava continuă seria activităţilor derulate în cadrul proiectului  “Les après-midi francophones – la Francophonie dans la communauté”, cu  organizarea, miercuri după amiaza, a unei întâlniri online “Rencontres francophones”.

Această activitate, coordonată de prof. Daniela Sandu,  îi va avea ca invitaţi pe Guillaume Delhommeau, Claudine Pouteau, Séverine Rolan,  profesori ai Liceul “Ambroise Paré”, Laval, Franţa, prezenţi la Suceava în cadrul proiectului “Trouver sa voie… Oser l’Europe !”, un proiect de Parteneriat strategic finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, în parteneriat cu Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava.

Profesorii de limba franceză vor avea ocazia să descopere oraşul Laval, situat în departamentul Mayenne, regiunea Pays de la Loire, sistemul de învăţământ francez, şi vor participa la un dialog privind derularea de proiecte în spaţiul francofon.

Întâlnirea va reprezenta o bună ocazie, pentru toți profesorii de franceză participanți, de a împărtăşi opinii și experienţe referitoare la proiectele interculturale şi activităţile francofone desfășurate în cadrul instituțiilor de învățământ din care fac parte, precizează Alianța Franceză Suceava.


Intră acum și în grupul de