Expoziția de fotografii înscrise în concursul „Bucovina Mileniul III”, la Muzeul de Istorie. Anul acesta au fost trimise spre jurizare aproape 4.000 de fotografii de la fotografi din 39 de țări

Muzeul Național al Bucovinei invită publicul, miercuri, 15 decembrie, ora 12, la Muzeul de Istorie, la vernisajul expoziției Salonului Internațional de Artă Fotografică Bucovina Mileniul III ediția a XVII – a, 2021.

Evenimentul se desfășoară sub înaltele patronaje ICS (Image Colleague Society) şi GPU (Global Photographic Union).

Perioada de expunere va fi 15 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022.

Amintim faptul că secțiunile din acest an au fost „open monochrome”, „open color”, „travel” şi „nature”.

Participarea la Salon a fost numeroasă, peste media participărilor anilor precedenți.

S-au înscris în competiție 298 de artiști fotografi din 39 de țări, cu aproape 4000 de fotografii.

Juriul Salonului a avut următoarea componență:

Dr. Teodor Radu Pantea – Oradea; Ovi D. Pop – Oradea; Nelu Scripciuc – Arad; Flavian Săvescu – Reșița; Iurie Foca – Chișinău.

Cele mai bune fotografii au fost premiate cu un total de 72 de medalii şi mențiuni (12 medalii și 24 mențiuni ICS, respectiv 12 medalii și 24 mențiuni GPU), precum și cu placheta “Mihai Petru Ungureanu” care a fost acordată pentru Best Author, în memoria celui care a fost promotorul Salonului Internațional de Artă Fotografică “Bucovina Mileniul III”.

Accesul la vernisaj și la expoziție, se va face cu respectarea legislației pandemice în vigoare din data de 25 octombrie 2021.