Expoziția Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Suceava a fost vernisată. La ediția din acest an au participat aproape 300 de artiști fotografi din 39 de țări


Intră acum și în grupul de

Muzeul National al Bucovinei a organizat, miercuri, la Muzeul de Istorie, vernisajul expoziției Salonului Internațional de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III” ediția a XVII – a, 2021.

Evenimentul se desfășoară sub înaltele patronaje ale ICS (Image Colleague Society) şi GPU (Global Photographic Union).

Expoziția va fi deschisă vizitării în perioada 15 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022.

Secțiunile din acest an ale Salonului au fost „open monochrome”, „open color”, „travel” şi „nature”.

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a declarat că participarea la actuala ediție a Salonului a fost peste media participărilor anilor precedenți menționând că s-au înscris în competiție 298 de artiști fotografi din 39 de țări, cu aproape 4000 de fotografii.

Cele mai bune fotografii au fost premiate, juriul a acordat 72 de medalii şi mențiuni (12 medalii și 24 mențiuni ICS, respectiv 12 medalii și 24 mențiuni GPU).

De asemenea, juriul a acordat placheta “Mihai Petru Ungureanu”, pentru Best Author, în memoria celui care a fost promotorul Salonului Internațional de Artă Fotografică “Bucovina Mileniul III”.

Juriul Salonului a fost format din dr. Teodor Radu Pantea – Oradea, Ovi D. Pop – Oradea, Nelu Scripciuc – Arad, Flavian Săvescu – Reșița și Iurie Foca – Chișinău – Republica Moldova


Intră acum și în grupul de