Ioan T. Lazar a lansat trei volume la Suceava


Intră acum și în grupul de

Scriitorul şi ziaristul originar din Putna Ioan T. Lazăr şi-a lansat miercuri după-amiază la Biblioteca „I. G. Sbiera”, alături de prieteni şi familie, trei dintre cele mai recente volume. Este vorba despre “Rătăciţi în purgatoriu”, un roman ce “nu înseamnă altceva decât o intrare în lumea ocultă a clerului, pe uşa din dos” după cum spune autorul, o carte de aforisme “Despre gândirea eretică”, însă cel mai discutat volum a fost “Zburând cu vulturii, prieten cu Dumnezeu”, un roman biografic ce face referire la cei 30 de ani în care generalul Viorel Onica, a fost pilotul lui Nicolae Ceauşescu. „Această carte nu este numai o carte de destin, de viaţă sau o carte document, este şi o carte de spirit bucovinean”, a afirmat autorul.

Invitatul lui I. T. Lazăr, gen. Viorel Onica, a confirmat că a fost „păcălit” de autor şi naşul acestuia, Emil Ianuş, să ajute la redactarea acestei carţi pe care nu s-ar fi gândit să o scrie fără “Titi” Lazăr.

Prietenii i-au dedicat autorului celor trei volume epigrame şi i-au pus întrebări despre “viaţa de sudist”, însă Ioan T. Lazăr se declară „mai nordist decât nordiştii deoarece s-a născut pe continentul Bucovina”, iar cărţile sale confirmă că nu şi-a pierdut spiritul bucovinean.


Intră acum și în grupul de