Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, invitat la Expoziția mondială din Dubai. Niculai Barbă: Județul Suceava fost selectat să reprezinte România în cadrul expoziției și să prezinte pe viu lumii întregi tradițiile și obiceiurile, tot ce este original, dar și oferta turistică și economică.


Intră acum și în grupul de

Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava a fost invitat să prezinte micro-spectacole muzical coregrafice de datini și obiceiuri, cât și reprezentații folclorice de sine stătătoare, în cadrul Pavilionului României și pe scenele din cadrul EXPO 2020 Dubai.

România participă cu un pavilion național la Expoziția mondială 2020 ”Connecting Minds, Creating the Future” din  Dubai, Emiratele Arabe Unite, iar tema Expoziției 2020 Dubai exprimă o nevoie globală de colaborare și reprezintă conectarea minților din aproximativ 200 de țări din întreaga lume, în vederea creării unui viitor mai bun pentru întreaga omenire.

Consiliul Județean Suceava urmează să aprobe, potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de Gheorghe Flutur,  în ședința de săptămâna viitoare, deplasarea în Dubai, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, a Ansamblului Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” din cadrul Centrului Cultural ”Bucovina”.

Prin intermediul evenimentelor artistice la EXPO 2020 Dubai se va promova potențialul turistic, tradițiile, cultura și imaginea României pe plan internațional.

În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate spectacole muzical-coregrafice, repertoriul instrumental din zona Bucovinei, diverse montări coregrafice din zonele folclorice ale Județului Suceava și importante piese de tezaur vestimentar ale costumului popular românesc.

Delegația care va participa la EXPO 2020 Dubai este compusă din 25 de persoane, respectiv vicepreședintele Consiliului Județean Suceava care coordonează activitatea Centrului Cultural ”Bucovina”, Niculai Barbă, și un număr de 24 de persoane, artiști profesioniști din cadrul Ansamblului Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” al Centrului Cultural ”Bucovina”.

„Putem spune că vorbim de încă un succes al Bucovinei pentru că județul Suceava fost selectat să reprezinte România la Expoziția Mondială din Dubai. Acolo, artiștii suceveni vor prezente pe viu lumii întregi tradițiile și obiceiurile, tot ce este original. De asemenea ne pregătim să participăm la evenimente organizate în această perioadă pentru a prezenta oferta turistică și economică a județul”, a declarat vicepreședintele Niculai Barbă.

El a menționat că Ansamblul „Ciprian Porumbescu” va prezenta și un spectacol special în data de 1 martie când este programată Ziua României la Expo Dubai.

Fondurile pentru cheltuielile legate de prezența delegației sucevene la Dubai sunt suportate de organizator, respectiv Ministerul Afacerilor Externe.


Intră acum și în grupul de