Artistul african stabilit in Suceava isi va expune tablourile inedite si in alte orase din tara


Intră acum și în grupul de

Artistul african Dennis Spaine, stabilit de cinci ani în Suceava, doreşte să facă cunoscută arta lui şi în alte oraşe din ţară.

După ce miercuri şi-a vernisat inedita expoziţie, în care mii de capace metalice au căpătat formă pe bucăţi de placaj, artistul se gândeşte la o campanie de promovare şi în alte oraşe din România precum: Iaşi, Timişoara, Bucureşti, Constanţa.

Stabilit în Suceava din 2005, artistul din Sierra Leone şi-a propus ca pe viitor să reprezinte România la nivel internaţional, aşteaptând cu interes deschiderea unui muzeu eco, unde să se poată alătura celor interesaţi de reciclare.

Autorul tablourilor compuse din capace metalice de la sticlele de bere si de sucuri le transmite sucevenilor să recicleze materialele folosite pentru a face un bine naturii şi vieţii. “În ţara mea e la fel! Oamenii aruncă tot ce nu le mai trebuie”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Dennis Spaine.

Inspirându-se din cultura sa, artistul african a folosit o diversitate de culori pentru a însufleţi natura, animalele în habitatul lor. “Sunt parte din sufletul meu, am exprimat ceea ce simt, tablourile sunt ca şi copiii mei”, a mărturisit Spaine.

Astfel, miile de capace metalice au luat forma unor păsări, fluturi, dinozauri sau inimi, tabloul preferat al artistului fiind cel care ilustează un peşte. Artistul a explicat că la realizarea lucrărilor a fost inspirat de forma şi de culorile capacelor, pe care le-a colecţionat timp de 2 ani, iar timp de 6 luni a lucrat la schiţele care au stat la baza actualei expoziţii.

Lucrările sunt expuse la Muzeul de Ştiinte ale Naturii şi pot fi vizionate până pe data de 15 septembrie a.c.


Intră acum și în grupul de