„Crai Nou”, filmul câștigător al marelui premiu la Festivalul Internațional de Film San Sebastian 2021, ajunge la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Crai Nou/Blue Moon”, câștigător anul trecut al marelui premiu (Golden Seashell) la SSIF 2021, ajunge la Gura Humorului, joi, 10 martie.

           Proiecția specială în prezența echipei va avea loc la Casa de Cultură, de la ora 12:00.

Follow Art Distribution, distribuitorul filmului „Crai Nou”,  își propune să vorbească în luna martie limbajul emoției. Al căutării de sine. Să aducă în prim plan femeia. Cu trăirile ei. Cu zbuciumul și angoasele sale. Cu dorințe si vise. Așa că aducem pe marele ecran un proiect în care resorturile interioare ale personajelor construiesc o lume atât de reală, că aproape stârnește revoltă. Indignare. O trăire empatică ce ține cu sufletul la gura privitorul. Îl face părtaș la drama unuia ce poate atât de mult să se asemene cu sine. Partener într-un proiect ce se vrea a fi aidoma unei bucăți din viață. Așa cum este ea. Așa cum este trăită, percepută de tineri ajunși în situații excepționale, nevoiți să găsească soluții dintre cele mai neobișnuite, adesea dureros de pus în practică.

Câștigător al marelui premiu al Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian 2021, filmul „Crai nou/Blue moon”, scris și regizat de Alina Grigore, cu Ioana Chițu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi, Ioana Flora, Emil Măndănac, Ilinca Neacșu, Robi Urs, Mihaela Perianu și Vlad Ivanov în distribuție, reprezintă debutul în lungmetraj al regizoarei.

„Crai Nou” urmărește călătoria psihologică a unei tinere spre procesul ei de dezumanizare. În încercarea  de a urma studii superioare și a scăpa de violența familiei ei disfuncționale, lrina se transformă din victimă în agresor ca urmare a agresiunii subtile pe care trebuie să o îndure. O experiență sexuală ambiguă cu un artist, o determină să lupte împotriva oricărui tip de agresiune și să-și urmeze scopul de a fugi la București.

Alina Grigore e cunoscută pentru felul neconvențional de a construi o poveste în urma colaborării de succes pe care aceasta a avut-o cu Adrian Sitaru la filmul Ilegitim (film premiat cu premiul CICAE la secțiunea Forum a prestigiosului festival de film de la Berlin).

 ”Din cauza dorinței de a descoperi împreună procese și viziuni estetice a fost nevoie de o muncă aprofundată și destul de diferită atât a echipei cât și a actorilor. Am lucrat împreună intens în fiecare pas al procesului pentru aproape 2-3 ani și au fost implicate resurse aproape nebănuite”, declara Alina Grigore despre primul său lungmetraj.

Vă așteptăm pe 10 martie să întâlniți echipa filmului, să descoperiți curiozități, povești din culise, explicații și răspunsuri la tot ceea ce filmul poate declanșa în noi.

Trailer „Crai Nou”/ „Blue Moon”:

Mesajul echipei filmului românesc „Crai Nou”

Campanie „Artchain for Ukraine” pentru strângerea de fonduri destinate ajutorului îndreptat către refugiații ucrainieni

💙💛Uniți prin artă pentru Ucraina/ Artchain for Ukraine

Vremurile pe care le trăim, în care teroarea, frica și groaza pun stăpânire pe întreaga omenire, ne determină să ne deschidem sufletele și să ne reconsiderăm acțiunile. Să fim alături unii de alții și, mai presus de toate, să așternem în calea gloanțelor și a terorii, ajutorul, bunătatea, compasiunea și fapta bună.

Echipa „Crai Nou” se alătură cauzei umanitare de sprijinire a refugiaților din Ucraina.  Prin tot ceea ce reprezintă filmul dorim să insuflăm încredere, sprijin  și curaj. Căci filmul, prin puterea lui magică, devine, în aceste vremuri, un instrument de comunicare pus în slujba frumosului și a păcii, așa cum a făcut-o de atâtea ori de-a lungul timpului, în vremuri grele, de restriște și de război.

Refuzăm să ne dăm bătuți. Din contra. Ne prindem în piept buchețele galbene și albastre, simbolul Ucrainei, ne dregem glasurile emoționate, așternem zâmbete chinuite pe chip și vrem să ajutăm.

Vă invităm, așadar, să creăm împreună o comuniune a binelui prin artă. A speranței, prin frumos și culoare. Un lanț de protecție și de prietenie pentru Ucraina.

Punem spre vânzare 100 NFT-uri din colecția „Follow Artchain”, derivate din posterul filmului “Crai Nou”. Suma strânsă va fi donată pentru achiziționarea de materiale sanitare și obiecte de strictă necesitate pentru refugiații ucrainieni.

Începând cu ziua de joi, 3 martie, ora 18:00, în ziua premergătoare lansării filmului în cinema, NFT-urile pot fi cumpărate de pe site-ul www.followartdistribution.com.

În fața armelor, să așternem flori, povești de viață, încredere și empatie! Aripile umanității nu pot fi niciodată frânte, dacă lanțul de compasiune și de ajutor este de neclintit!

Haideți să construim un lanț al binelui, un lanț al speranței, al artei, al celor ce iubesc filmul și tot ceea ce înseamnă cultură!

Vă adresăm așadar, rugămintea de a fi parte din campania ”Uniți prin artă pentru Ucraina”, prin preluarea mesajului pe platformele dumneavoastră media. Împreună putem să așternem speranță, încredere și curaj în calea armelor.

Sharing is caring! #artchainforukraine  #followbluemoon #followartdistribution


Intră acum și în grupul de