Sarbatoare la ISU „Bucovina” Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un ofiţer şi 9 subofiţeri au fost înaintaţi în grad înainte de termen, luni, în cadrul acţiunilor desfăşurate cu prilejul Zilei porţilor deschise la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, la aniversarea a 162 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, moment istoric consacrat peste timp ca Ziua Pompierilor din România.

În cadrul manifestărilor s-au desfăşurat o serie de exerciţii demonstrative efectuate de pompieri din cadrul lotului sucevean, ocupant al locului II la finala naţională a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

În clubul ISU „Bucovina” Suceava a avut loc o întâlnire între noua generaţie de pompieri şi cadrelor militare de pompieri în rezervă sau retragere, unde s-au înmânat diplome comemorative cadrelor militare de pompieri în rezervă sau retragere şi s-a ciocnit câte o cupă de şampanie.
„Este o tradiţie să sărbătorim această zi, numai că pompierii sărbătoresc prin muncă. Am reuşit să aducem aici cadre pensionate, foşti comandanţi motiv de rememorare” a spus inspectorul şef al ISU „Bucovina” Suceava, col. Ion Burlui.

Acesta a mai spus că, în cinstea pompierilor pe data de 15 septembrie va fi dezvelită o statuie amplasată în faţa bisericii militare situată vis a vis de ISU „Bucovina” Suceava, cu hramul „Sf. Iosif cel Nou de la Partoş” şi „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Tot atunci vor fi sfinţite şi clopotele bisericii.


Intră acum și în grupul de