Expozitia “Despartiri si umbre”, la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

În onoarea vocii lirice a poetei Maria Elena Cuşnir, care îşi va lansa sâmbătă 2 octombrie, ora 11.00, două volume noi, Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” organizează în perioada 1-8 octombrie a.c., o expoziţie de carte şi documente intitulată “Despărţiri şi umbre”, care conţine câteva din volumele autoarei: “Dialog cu umbra mea”, “Dincolo de oglindă” (Ed. Junimea), “Ard visele în nopţi de Sânziene” (Ed. Muşatinii – Bucovina viitoare), “Dincolo de mâine” (Junimea), “Clipirile adâncului” (Cronica), “Nordul mirărilor” (Junimea), “Sub tâmpla silabelor cu gust de tăcere” (Junimea), “Poem pe-un fir de lumină” (Junimea), “Dialog fictiv la marginea nopţilor” (Junimea), “Uitate semen” (Junimea), “Colinde între tăceri” (Junimea).

Ultima oară, poeta şi-a lansat alte cărţi de poezie într-o frumoasă zi de martie 2008, în prezenţa directorului Editurii Junimea de la acea dată, celebrul poet român Cezar Ivănescu, care a rostit un discurs elogios la adresa sensibilităţii scriitoarei şi a stilului său inconfundabil.

Cezar Ivănescu avea să se stingă peste numai câteva luni, răpus de campaniile publice de defăimare şi prigonire puse la cale în mod asasin împotriva sa de către o sectă iresponsabilă şi fascizată a scriitorimii române.

“Picturală şi diafană la începuturi, poezia Mariei Elena Cuşnir se încarcă, de câţiva ani încoace, de o umbră lentă a meditaţiei filosofice. O nouă dimensiune se dezvoltă în textele ce devin adevărate nelinişti şi presimţiri”, apreciază scriitoarea Angela Furtună.


Intră acum și în grupul de