„Enigma stelei din suflet”, al cincilea volum al scriitoarei Nicole Vasilcovschi


Intră acum și în grupul de

O inimă sensibilă va dezvălui misterul din propriul său volum „Enigma stelei din suflet”, joi, 7 octombrie, la ora 17.00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei.

Nicole Vasilcovschi este o tânără cercetătoare, un om de știință în ascensiune, în același timp un umanist cu vocație diplomatică, un om al dialogului intercultural, o conştiință etică, pozitivistă și estetică ce animă o minte sclipitoare și creativă atât în domeniile profesiilor sale ultraliberale (Comerț Internațional, Diplomație, Turism Internațional, Tranzacții Internaționale, Economie mondială, Informatică economică), precum și în acelea ale discursului artistic pe care îl stăpânește și inovează.

Scriitoarea se află la a cincea sa carte, ca scriitoare, poetă și eseistă, după volumele anterioare: „Stea în oglindă”, Ed. Univers Ştiinţific, Bucureşti, 2007; „Roţi albe”, Ed. Pro Transilvania, Bucureşti, 2006; „Enigma sferei albastre”, Ed. Pro Transilvania, Bucureşti, 2005; „Zid între lacrimă şi vis”, Ed. Pro Transilvania, Bucureşti, 2004.

Potrivit criticului literar Angela Furtună, “Nicole Vasilcovschi este o poetă obsedată de stele și de cosmogonii, având ea însăși un destin de stea cu intensitate spirituală în ascensiune. În anxioasa noastră literatură română, alături de conștiințele poetice zbuciumate și damnate, această scriitoare aduce o paradigmă nouă: există și un timp plasat istoric după catastrofele umane politice și spirituale, când textul îmbrățișează în mod sterilizator ființele sau pur și simplu le rescrie și le recodifică ”.

Evenimentul lansării se va face cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava şi cu cel al Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera” şi va fi prezentat de Angela Furtună, scriitoare, publicistă, critic literar.


Intră acum și în grupul de