Casa de Poezie Light of ink organizează vineri o nouă Seară de Poezie având ca invitați poeții Leonard Matei și Alexandra Crăciun


Intră acum și în grupul de

Casa de Poezie Light of ink a anunțat că organizează, vineri, de la ora 16:00 Seara de Poezie 5  la Colegiul Național Petru Rareș Suceava.

Invitații Serii sunt poetul Leonard MATEI și poeta Alexandra CRĂCIUN, iar moderatorii Serii sunt Gheorghe CÎRSTIAN și Sorina RÎNDAȘU.

Moderatorii vor dialoga cu Leonard MATEI despre volumul ORAȘUL DECOLORAT – GLORIOS ÎN RIMĂ, apărut în 2020 la Editura EIKON, cu o prefață de Doru CĂSTĂIAN (https://www.librariaeikon.ro/…/837-oraul-decolorat…).

Leonard MATEI (n. 1978, Galați) este absolvent de studii economice și de filosofie, master în istorie. A debutat cu volumul ,,Ninsoare în Paști” (Editura Pax Aura Mundi, 2003). A urmat volumul ,,În dialog cu al treilea” (Editura Grand Godot, 2016, cu o variantă braille, tipărită la Asociația Nevăzătorilor din România, în 2017). În 2020, îi apare volumul ORAȘUL DECOLORAT – GLORIOS ÎN RIMĂ”, la Editura EIKON. Este membru fondator al Cenaclului de Poezie „Anton Holban”, din cadrul Casei Corpului Didactic Galaţi (care a activat în perioada 1995-2001, coordonat de profesorul Constantin S. Dimofte), membru fondator al Cenaclului studențesc „Gellu Naum”, al Cenaclului literar „Doi”, al Grupului literar „Lampisterii”, al Cenaclului literar „Cubul Critic Oblio”, toate din Galați. Membru al Cenaclului Literar „Noduri și Semne”, din anul 2011 până în prezent.

„O pot spune fără teama de a exagera: poezia din volumul de faţă este cât se poate de originală, generată de o sensibilitate citadină şcolită deopotrivă la şcoala oniricilor şi a douămiiştilor. Leonard Matei este un poet al tensiunilor bine controlate, un echilibrist estetic, care îşi stăpâneşte mijloacele, un bricoleur a cărui poezie nu dă vreo clipă impresia de inconsistenţă sau de angrenaj pripit, un gânditor al limbajului ce nu se pierde în sofistică. Cumva, face parte din generaţia sa, deşi ia de la modernişti nostalgia descrâncenată pe care o alătură atrocităţii realului şi, în general, ia de oriunde are nevoie dintr-o istorie a mijloacelor estetice de care nu pare străin. Un poet veritabil, pe care îl aşteptăm în continuare cu interes real.” (Doru CĂSTĂIAN)

Alexandra CRĂCIUN debutează la Seara de Poezie. Este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, membră a Casei de Poezie Light of ink.


Intră acum și în grupul de