Se sfinteste Biserica „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din Arbore


Intră acum și în grupul de

Biserica ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din comuna suceveană Arbore va fi sfinţită duminică, 10 octombrie.

Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie vor fi oficiate de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor împreună cu un sobor de preoţi. La început a fost Cuvântul – aşa precum începe Sfânta Scriptură, tot aşa a început şi temerara acţiune de a clădi un Sfânt Lăcaş de Rugăciune pentru a continua peste ani învăţătura adevărată dată ei de Mântuitor în Parohia Sfântul Gheorghe din zona ,,Pe Clit” comuna Arbore.

Sub directa îndrumare a Părintelui Paroh Octavian Molea, meseriaşii au ridicat acest deosebit locaş care s-a efectuat cu ajutorul oamenilor pricepuţi ai comunei şi prin sprijinul material asigurat în totalitate de către enoriaşii din Arbore. Piatra de temelie a fost sfinţită în data de 22 iunie 2003 de IPS Pimen. La ridicarea ei au contribuit exclusiv credincioşii comunei Arbore. Ei sunt ctitorii principali.

Cu realizări, cu bucurii dar şi cu necazuri deosebite (cum au fost inundaţiile din 2004 şi mai ales 2006 care au produs mari pagube materiale şi jertfe de vieţi omeneşti) în parohie însă acestea nu au putut să micşoreze elanul credincioşilor de a duce la bun sfârşit ceea ce şi-au propus, iar credincioşii au hotărât să-şi unească eforturile în vederea construirii bisericii, reuşind să finalizeze înălţarea noului locaş de închinăciune.


Intră acum și în grupul de