Artistul francez Davy Kilembé este Cântărețul lunii iunie în cadrul „După-amiezelor francofone” la Alianța Franceză din Suceava


Intră acum și în grupul de

Miercuri, 1 iunie 2022, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava organizează, în cadrul După-amiezilor francofone, o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon, Le chanteur du mois/Cântărețul lunii.

Activitatea, concepută sub forma unui interviu cu un interpret/ă francofon/ă, care s-a remarcat deja în peisajul muzical actual, este animată de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentatorul uneia din cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze on-line – On allume les étoiles/Aprindem stelele.

Pasionat de muzica franceză, Frederic Castel a organizat deja numeroase concerte în cadrul asociației Chants de Goutières din Chaumont și este responsabil cu organizarea festivalurilor de muzică care au loc la Troyes, în regiunea Champagne.

Invitatul lunii iunie este Davy Kilembé, un artist francez care s-a remarcat, încă de la primele sale apariţii, prin sinceritate şi simplicitate, dar și prin modul în care combină influențe tradiționale, reggae și soul. Singur pe scenă cu chitara sau acompaniat de un contrabasist, atrage cu ușurință publicul în universul său, în care vorbește despre probleme societății actuale, dar și despre dragoste și creație.

Printre albumele cele mai cunoscute, putem aminti Le petit (2006), Davy Kilembé visite Brassens (2012), Quel bazar!!! (2013), Danser les mots (2017), Chansons d’amour et de colère (2019). Cântecele sale, chiar dacă marcate de influențele tradiționale ale unor artiști precum Brassens și Brel, sunt destinate unui public de toate vârstele, căci David Kilembé este pasionat să ajute tinerii să descopere nume de referință ale muzicii franceze.

Întâlnirea francofonă din această săptămână își propune să aducă mai aproape de publicul sucevean un artist pasionat și militant, căruia îi place „să facă cuvintele să danseze”, și pe care vă invităm să îl descoperiți pe parcursul unei ore de discuții despre procesul de creație și provocările vieții de artist, transmite Alianța Franceză Suceava.

Linkul de participare la această întâlnire on-line este meet.google.com/pyy-imsd-vda şi este disponibil atât pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 cât și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitatea se adresează tuturor categoriilor de public și este gratuită.


Intră acum și în grupul de