Serbare a copiilor adoptați organizată de DGASPC Suceava cu prilejul Zilei Naționale a Adopției


Intră acum și în grupul de

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a marcat, joi, Ziua Națională a Adopției prin organizarea unei serbări a copiilor adoptați.

Potrivit organizatorilor, inițiativa de a marca Ziua Națională a adopției s-a născut în anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere șansa unor copii, care nu au avut parte de iubire parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală, să crească în  într-o familie iubitoare.

„Când vorbim despre adopție, vorbim nu doar despre copii care cresc în sufletul părinților adoptivi ci și despre adulți care își doresc să fie părinți.  Acei adulți care, fară excepție, iubesc ceea ce fac. Ei formează  oameni din copiii pe care îi  cresc de multă  vreme în suflet”, se arată într-un comunicat semnat de directorul DGASPC Suceava Nadia Crețuleac.

Ea a arătat că anul acesta Ziua națională a adopției a fost marcată  printr-o serbare a copiilor adoptați, care a avut ca temă „Fiecare cu talentul său”.

Evenimentul a avut ca scop celebrarea  creșterii copiilor în inima și casa unei familii prin adopție și promovarea unei imagini pozitive  a adopției naționale și nu în ultimul rând de a conștientiza familiile care își doresc să adopte, de faptul că mediul și educația sunt esențiale în dezvoltarea și educarea oricărui copil.

Copiii au cântat au dansat au spus poezii, fiecare străduindu-se să-și facă cunoscut talentul încântând  invitații prezenți la acțiune.

Cadourile pentru copii au constat într-o carte despre adopție oferită în dar chiar de autoarea acesteia, o mămică adoptivă, care a împărtășit împreună cu copiii și părinții acestora, experiența adopției și dulciuri oferite de către fundația TE AUD ROMÂNIA.


Intră acum și în grupul de