Primăria Rădăuți lansează Tabăra de Pictură „Traian Postolache”. Primarul Bogdan Loghin: De anul viitor ne dorim ca tabăra să devină internațională, iar trofeul nostru de la Rădăuți să fie unul  râvnit de toți marii artiști


Intră acum și în grupul de

La inițiativa primarului municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, Consiliul Local a aprobat ca Galeria de Artă Rădăuți să poarte numele „Traian Postolache”.

Tot atunci, primarul a propus ca la Rădăuți să demareze un proiect anual, Tabăra de Pictură „Traian Postolache” ce va decerna trofeul „PENELUL DE AUR”.

Tabăra va începe în data de 15 iunie, cu întâlnirea pictorilor la Galeria de Artă, unde, în prezența juriului, vor primi materialele pentru pictură (canvasuri, culori, pensoane, șevalet), asigurate de organizator.

Timp de o săptămână, pictorii vor participa la mese rotunde, ateliere în aer liber sau în interior, un adevărat workshop, finalizat cu o expoziție colectivă, cu lucrări ce redau orașul.

Manifestarea e  înscrisă în calendarul prilejuit de Zilele municipiului Rădăuți.

În cadrul vernisajului, juriul, format din profesoara Loredana Ceică, graficianul Mihai Pînzaru PIM și  profesorul Dragoș Pătrașcu, președinte, va desemna câștigătorul trofeului „PENELUL DE AUR” și premiului de 2000 de lei. Pictorii participanți vor lucra în ulei, acrilic sau acuarelă și vor dona câte două lucrări Primăriei Rădăuți, contribuind la creșterea pinacotecii din cadrul Muzeului „Samuil și Eugenia Ioneț”.

„Ne-am gândit să începem cu pași mici, cu un buget modest și deocamdată, cu artiști locali din Rădăuți, să promovăm, inițial, valorile locale. Însă această provocare trebuie să ne motiveze pentru ca, începând de anul viitor,  tabăra să devină internațională, iar trofeul nostru de la Rădăuți, unul  râvnit de toți marii artiști”, a precizat primarul Bogdan Loghin


Intră acum și în grupul de