POC România-Ucraina a lansat concursul de picturi și creații digitale „Mesaj pentru Ucraina” deschis tinerilor cu vârste între 14 și 30 de ani


Intră acum și în grupul de

Programul Operațional Comun România-Ucraina a anunțat că a lansat un concurs de picturi și creații digitale intitulat „Mesaj pentru Ucraina”, deschis tuturor tinerilor din România și Ucraina, cu vârste cuprinse între 14 – 30 ani, care vor să își împărtășească ideile creative și să traducă în limbaj artistic solidaritatea.

Concursul iși propune să identifice lucrări artistice originale, expresive, care să ilustreze empatia cu poporul ucrainean, ajutorul fără granițe și speranța pentru viitor #standwithukraine

Lucrarea câștigătoare va fi transpusă pe una dintre clădirile de interes public din România într-o pictură murală contemporană de street art și va deveni emblema Programului în acest an.

Înscrierile se derulează în perioada 18 iulie – 9 august 2022, iar 6 dintre lucrările înscrise vor fi preselectate pentru a intra în competiție pentru votul final al publicului.

Participanții se pot înscrie prin completarea formularului de pe site-ul Programului www.ro-ua.net (în limba română sau ucraineană) și încărcarea unei fotografii cu lucrarea, conform regulamentului de concurs.  Tinerii între 14 – 18 ani vor putea participa doar cu acordul scris al părintelui / tutorelui legal.

Finaliștii vor primi premii constând în gadget-uri moderne: 5 x smartwatch-uri și marele premiu – o trotinetă electrică.

Autorul lucrării câștigătoare va putea participa la execuția picturii murale, iar  organizatorii se vom asigura că mesajul lui va ajunge în comunitatea transfrontalieră româno-ucraineană, dar și în cea europeană.


Intră acum și în grupul de