“Printesa pentru o zi”, in cadrul Clubului de lectura “Printul fermecat”


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” va găzdui vineri, 29 octombrie, începând cu ora 18.00, în Secţia de Arte, cea de-a IV-a ediţie a Clubului de lectură pentru copii “Prinţul fermecat”, în cadrul căruia va avea loc un eveniment surpriza intitulat „Prinţesă pentru o zi”.

Iniţiativa organizării acestui club de lectură aparţine unui grup de părinţi conştienţi de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educaţi dragostea faţă de carte şi faţă de lectură, respectul faţă de limba română şi faţă de literatura română, precum şi interesul, preţuirea faţă de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceştia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viaţă şi o îndeletnicire utilă şi plăcută în viaţa viitorului tânăr, respectiv adult.

Poveştile copilăriei împărtăşite de copii şi de părinţi în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul faţă de carte, şcoală, educaţie.

Clubul de lectură pentru copii “Prinţul fermecat” şi promovarea sa fac parte şi din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată România vorbită frumos.

Până în prezent, Campania România vorbită frumos a beneficiat, la Biblioteca Bucovinei (autoarea programului), de promovare prin Expoziţia de carte, dicţionare şi enciclopedii româneşti sub genericul “Limba română, o moştenire de preţ”, Expoziţia de carte şi documente Academician Alexandru Graur – O viaţă dăruită limbii române şi prin Expoziţia documentară Eveniment UNESCO – Mihail Sadoveanu 130.

Pentru a descifra misterul dat de surpriza “Prinţesă pentru o zi”, cei mici sunt aşteptaţi vineri seară la Biblioteca Bucovinei, unde alături de scriitoarea Angela Furtună, coordonatoarea Clubului de Lectură “Prinţul fermecat”, cei mici vor pătrunde în lumea celor mai frumoase poveşti.


Intră acum și în grupul de