Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă: În acest an Festivalul „Întâlniri Bucovinene” revine la amploarea de dinaintea pandemiei. Formații artistice din cinci țări fac o promovare atractivă portului, obiceiurilor, cântecului și jocului bucovinean


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a invitat, joi, turiștii și sucevenii să participe la un eveniment de referinţă, Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, care are loc, în perioada 22-24 iulie 2022, la Câmpulung Moldovenesc.

El a spus că pe platoul central din Câmpulung Moldovenesc va avea loc  ediția cu numărul 33 a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”.

„În acest an se revine la amploarea de înainte de pandemie, la eveniment participând artiști din cinci țari, România, Polonia, Ungaria, Republica Moldova și din Ucraina”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava.

Niculai Barbă a mai spus că, în aceeași perioadă, Centrul Cultural ,,Bucovina” organizează, tot la Câmpulung Moldovenesc, faza finală a Festivalului-concurs județean de folclor „Comori de suflet românesc”, ediția a XVIII-a, în care vor evolua peste 30 de grupuri folclorice, grupuri vocale, grupuri vocal-instrumentale, ansambluri folclorice, formații de obiceiuri și soliști din județ, iar vineri, 22 iulie, începând cu ora 20:00, Ansamblul Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu” va susține un concert extraordinar.

„Invităm turiștii care se află în această perioadă în judeţ să participe la un eveniment excepțional în care se prezintă bogăția culturii populare bucovinene în aspectul ei multicultural, unde formațiile artistice din cele 5 țări prezente vor face o promovare atractivă portului, obiceiurilor, cântecului și jocului bucovinean. Câmpulung Moldovenesc devine pentru câteva zile un pol de atracție pentru toți cei care doresc să vadă autenticul la el acasă, în aceeași perioadă având loc și un interesant târg al meșterilor populari”, a declarat Niculai Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a mai arătat că în strategia de promovare a Bucovinei din punct de vedere turistic autoritățile județene pregătesc diversificarea ofertei prin organizarea de evenimente cultural-artistice de amploare, dezvoltând astfel o nouă componentă a turismului, turismul de eveniment, iar în acest sens Consiliul Județean Suceava a întocmit un calendar de activităţi cultural-artistice și de promovare pe durata întregii veri.

Niculai Barbă a menționat că pe parcursul lunii august, Luna Diasporei, în fiecare săptămână, în Cetatea de Scaun a Sucevei, la Putna, la Ciocănești, la Câmpulung Moldovenesc, la Vatra Dornei, la Rădăuţi și Siret – practic pe întregul teritoriul  al județului Suceava, sunt organizate evenimente și concerte pe gustul tuturor turiștilor și al sucevenilor.

„Va fi muzică de toate genurile, anul acesta incluzând în program folk-ul și jazz-ul, pe lângă spectacolele și evenimentele devenite deja tradiționale”, a concluzionat Barbă.


Intră acum și în grupul de