Alianța Franceză Suceava anunță un spectacol de marionete al trupei Jordi L. Vidal urmat de piesa interactivă Hands wash


Intră acum și în grupul de

Alianța Franceză din Suceava invită publicul sucevean la un spectacol de marionete susținut, vineri, 7 octombrie 2022, ora 17.00,  de compania Jordi L. Vidal în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Jordi L. Vidal este o companie caracterizată de amestecul creativ al tuturor mijloacelor de expresie artistică – muzică, dans, teatru, acrobaţie, jonglerie…. Cu peste 600 de spectacole susţinute cu precădere în Europa, dar şi în ţări din Africa sau America de Sud, membrii companiei propun publicului sucevean spectacolul de marionete Alamor, laureat al juriului în cadrul Parcours d’Artistes – Saint Gilles, Belgia.

Spectacolul va fi interpretat de Despina Psymarnou şi Julie Querre, după o punere în scenă şi coregrafie de Jordi L. Vidal pe un aranjament muzical creat de Virginie Tasset. Spectacolul de marionete va fi urmat de piesa interactivă Hands wash şi de o întâlnire a profesorilor de limba franceză cu trupa Jordi L. Vidal pe tema punerii în scenă a unui spec-tacol de marionete.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Centrul de Reuşită Universitară, Agenţia Universitară a Francofoniei, Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

La Suceava, spectacolul Alamor continuă activităţile din cadrul „La Rentrée francophone à Suceava”, manifestare consacrată începutului de an şcolar francofon şi destinată profesorilor şi viitorilor profesori de limba franceză, dar şi tuturor francofonilor şi francofililor din judeţul şi oraşul Suceava. Această manifestare ajunsă la cea de-a doua ediţie va cuprinde un concert de muzică pop cu grupul elveţian Sophie de Quay şi două ateliere de formare în domeniul benzii desenate şi al comunicării non-violente.

Intrarea la spectacol este gratuită, în limita locurilor disponibile.


Intră acum și în grupul de