Muzeul Național al Bucovinei organizează un nou concurs cu premii „Istoria în desene”


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei revine și în acest an cu proiectul de educație muzeală Istoria în desene.

Astfel, în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2022, copii și tineri cu vârste între 8 și 18 ani sunt invitați să participe la atelierul de creativitate, care se va desfășura online, pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie.

Ca și în ediția de anul trecut, organizatorii propun participanților să creeze desene inspirate de obiectul preferat ales, din expozițiile permanentă sau temporare pe care le-au vizitat, vizualizat sau urmează să le viziteze.

Scopul proiectului de educație muzeală este promovarea patrimoniului muzeal din expoziția permanentă și din cele temporare. Participând la acest atelier, copiii se vor familiariza cu obiectele din expoziție, își vor dezvolta abilitățile artistice, imaginația și creativitatea.

Desenele care vor conține numele autorului, vârsta, școala și localitatea pot fi aduse la Muzeul de Istorie din Suceava, iar cei care nu pot ajunge la sediul muzeului pot fotografia lucrările cu rezoluție bună și le pot trimite prin e-mail la [email protected].

Toate lucrările vor fi postate pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie, iar cele mai frumoase vor fi premiate. Selecția va fi realizată de o comisie formată din specialiștii Biroului Educație, Marketing și Comunicare.

Premiile în cărți se vor acorda, ținându-se cont de două categorii de vârstă 8-12 ani, respectiv 13-18 ani.

Informații suplimentare la telefon 0230216439, interior 116, Muzeul Național al Bucovinei.


Intră acum și în grupul de