Tripla lansare de carte la Muzeul de Istorie (VIDEO)

Muzeul de Istorie a găzduit vineri, 26 noiembrie, de la ora 11.00, deschiderea oficială a simpozioanelor “Artă şi Civilizaţie medievală”, ediţia a XVII– a şi “Bucovina, File de Istorie”, ediţia a XII-a, prilej cu care au fost lansate trei cărţi.

Este vorba despre volumul „Monumente medievale din Bucovina” semnat Tereza Sinigalia şi Ovidiu Boldura, „Monumentele unei reşedinţe de ţinut moldovenesc la graniţa austriacă: Mihăileni”, semnată Dana Galanton şi „Un sat din Bucovina numit ….Cacica”, de Mugur Andronic.

În deschiderea lansărilor, a luat cuvântul prof. univ. dr. Ştefan Purici, decanul Facultăţii de Istorie şi Geografie care a urat invitaţilor şedere plăcută la Suceava şi succes la dezbateri.

Totodată, prezentă la eveniment, subprefectul Sucevei Angela Zarojanu consideră că “fiecare carte care îşi ia zborul în această perioadă grea constituie o punte spre comunicare şi spre solidaritate, îmbogăţindu-ne bagajul de cunoştinţe”.

Numindu-se veteran al acestor conferinţe, academicianul Răzvan Theodorescu a avut ocazia de a vorbi despre volumul „Monumentele unei reşedinţe de ţinut moldovenesc la g