Colecția cinegetică din cadrul Muzeului de Științele Naturii din Suceava prezentată prin lecții muzeale în cadrul proiectului educațional „Trofee de vânătoare”


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei a anunțat că derulează proiectul educațional ”Trofee de vânătoare”, care se va desfășura în perioada noiembrie – decembrie 2022.

Această activitate didactică muzeală, desfășurată la Muzeul de Științele Naturii, se adresează elevilor din școlile primare din municipiul și din județul Suceava.

În  cadrul acestui proiect educațional, va fi prezentată colecția cinegetică din cadrul Muzeului de Științele Naturii prin lecții muzeale.

Fondul de vânătoare din zona Sucevei este reprezentat de specii de interes cinegetic cum ar fi: Cerbul Carpatin  (Cerphus elaphus), Cerbul lopătar( Dama dama ), Căprior (Capreolus capreolus), Porc mistreț (Sus scrofa) , Capra neagră (Rupicapra rupicapra)  și Ursul brun (Ursus arctos). La aceste specii vor fi prezentate  date despre biotop, hrană, mod de viață  și curiozități.

Trofeele care aparțin patrimoniului Muzeului de Științele Naturii vor fi prezentate în timpul lecției muzeale alături de fișele de evaluare a acestora. Copiii vor putea vedea practic, cum se stabilește punctajul pentru evaluarea fiecărui tip de trofeu, măsurătorile care se fac pentru determinarea categoriei de aur, argint sau bronz.

Înscrieri la numerele de telefon 0230213775.


Intră acum și în grupul de