„Holocaust Memorial Day”, la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera”, împreună cu Consiliul Judeţean Suceava, Comunitatea Evreilor din Suceava, Şcoala cu opt clase Nr.1 Suceava, alături de Librăriie Alexandria şi www.Agonia.ro, organizează în perioada 24 ianuarie – 4 februarie,“Holocaust memorial day” 2011.

Astfel, în data de 24 ianuarie, de la ora 11.00, a avut loc vernisarea expoziţiei de carte intitulată Evreii. Holocaustul. Memoria, care poate fi vizitată până pe 4 februarie.

Festivitatea a continuat de la ora 12.00 cu un workshop intitulat Memoria Lagărelor, în Galeriile Bibliotecii Bucovinei şi în Sala de Arte “Elena Greculesei”.

Miercuri, 26 ianuarie, de la ora 13.00, va avea loc un workshop intitulat “Shoah. Arta Holocaustului”, iar joi, 27 ianuarie, de la ora 11.00 va avea loc – workshop-ul Holocaust Memorial Day– Supravieţuirea: O chestiune de memorie, în cadrul căreia vor avea loc prezentări de la Muzeul Victimelor Naţional – a Socialismului German din Düsseldorf, Muzeul de Istorie Iudaică din Amsterdam, Sinagoga Portugheză din Amsterdam.

Vor avea loc, de asemenea, lecturi publice din Norman Manea, Paul Celan şi Aharon Appelfeld, alături de o prezentare de volume semnate – Simon Geissbühler, Norman Manea, Aharon Appelfeld, Andrei Oişteanu, Ilex Beller, Shlomo Leibovici Laiş, Benjamin Fondane şi lecturi publice din Pirkei Avot – Cartea Înţelepţilor Poporului Evreu.

Coordonatorii evenimentului sunt: Angela Furtună, Constantin Severin şi Romică Grosu.

Acţiunile se desfăşoară în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei.


Intră acum și în grupul de