Acasă Evenimente Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc prezintă expoziția temporară temporare „Zăbrenice și...

Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc prezintă expoziția temporară temporare „Zăbrenice și ștergare din Colecția Ioan Țugui”


Intră acum și în grupul de

Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc va organiza, joi, de la ora 15:00 vernisajul expoziției temporare „Zăbrenice și ștergare din Colecția Ioan Țugui”. Vizitatorii sunt invitați să descopere, în trei săli de la parterul muzeului, bogăția inestimabilă a unei colecții ce cuprinde peste 500 de piese din întreaga regiune a județului Suceava și personalitatea profesorului Ioan Țugui.

Cunoscut marelui public în principal pentru colecția sa de peste 5000 de linguri de lemn și pentru Muzeul Lingurilor pe care l-a fondat, Ioan Țugui a colecționat și vase ceramice, numismatică și ștergare.



De la delicatele zăbrenice albe purtate pe cap, până la ștergarele ornate în culori vii, (unele țesute la jumătatea secolului XIX) noua expoziție temporară spune povestea unui meșteșug care dovedește măiestria femeilor din Bucovina.

Expoziția va fi deschisă până la data de 5 noiembrie 2023. Programul de vizitare la Muzeul Arta Lemnului este de marți până vineri, de la 9 la 18 și de sâmbătă până duminică, de la 10 la 18. Biletul pentru adulți costă 10 lei, 5 lei pentru pensionari și 2,5 lei pentru elevi și studenți.

Expoziție realizată în parteneriat cu Centrul Județean al Culturii Tradiționale Iași.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version