Acasă Evenimente Peste 400 de lucrări din țară și străinătate au fost înscrise în...

Peste 400 de lucrări din țară și străinătate au fost înscrise în concursul „Lumea mea – Lumea copilăriei” organizat de CSEI Sf. Andrei Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Magia copilăriei a fost celebrată miercuri  14 iunie 2023 la   CSEI Sf Andrei Gura Humorului cu prilejul  desfășurării Concursului Județean “Lumea mea – Lumea copilăriei” ediția a VII-a.  Concursul este cuprins în Oferta educațională a ISJ Suceava aprobat cu Nr. 136 din 10 februarie 2023, domeniul cultural artistic – arte vizuale, poziția 8 pag. 7. și se adresează preșcolarilor și elevilor cu autism, cu deficiență mintală moderată/severă și /sau cu adaptare curriculară cât și elevilor cu dizabilități integrați în învățământul de masă din judeţul Suceava, din țară și din afara țării.

Participarea la concurs  în cadrul celor patru secțiuni: desen, colaj, machete și creații literare a fost directă, dar și online – indirectă. În Concurs au fost înscrise un număr de 416 lucrări din județul Suceava, București și din încă 30 de județe din țară. Ne-am bucurat și de participare internațională datorită unui număr de 12 lucrări de la Școala Gimnazială Sf. Jadwiga Krolowa-Szarow și Centrul Special Școlar Maria Konopnicka Zlota, Polonia. Lucrările elevilor participanți au reflectat splendoarea copilăriei prin stropi de culoare sau gânduri alese ilustrând creativitatea și talentul artistico – plastic al participanților.



Concursul cu participare directă s-a desfășurat la  Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf Andrei, unde a avut loc și vernisajul Expoziției „Lumea mea-Lumea copilăriei” cu lucrările elevilor din școală, cele din județul Suceava și cele din Polonia, vernisaj care a umplut de lumină și bucurie privirea obiectivă a juriului. În această competiție un număr de 58 de elevi cu deficiență mintală și/sau autism de la CSEI Sf. Andrei și  elevi cu adaptare curriculară de la Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 2 „Petru Comărnescu”, Școala Gimnazială Nr. 3 „Teodor Balan” și Colegiul „Al. cel Bun” din Gura Humorului și-au etalat măiestria în arta penelului și a cuvântului, zugrăvind prin ochi de copil magia copilăriei.

Elevii înscriși în concurs care au participat la etapa directă a acestuia, dar și elevii invitați s-au bucurat de un spectacol minunat oferit de elevii  claselor a VI-a A  și a V-a B de la CSEI „Sf. Andrei”, îndrumați de doamnele prof. Mîndrilă Gabriela și Dușa Antonia.  Micii actori au prezentat o scenetă „S. O. S. Pământul” prin care au transmis participanților faptul că Pământul este planeta copiilor și că ei trebuie să aibă grijă de viitorul planetei. Ei au participat și la  activitatea interactivă „Copilăria înseamnă … ”,  prin care au încercat să  ilustreze  lumea minunată a copilăriei într-o reflecție  a prieteniei. Au urmărit și o prezentare PPT a concursului, unde au admirat o parte din lucrările primite din țară, dar și impresii ale profesorilor îndrumători din care menționez ceea ce ne-a transmis doamna prof. Pop Nicoleta Loredana de la Grădinița cu Program Prelungit Șimleu Silvaniei „Un concurs frumos care le dă posibilitatea si copiilor speciali să-și arate ,,puterile”. Vă mulțumesc și vă dorim mult succes!” și doamna prof. Iacob Daniela de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani-  „Un proiect care are ca scop integrarea preșcolarilor cu CES și care promovează drepturile egale pentru toți, aplicând principiul nondiscriminării.”

Festivitatea de premiere a etapei cu participare directă a adus noi emoții concurenților care au fost recompensați cu distincții și aplauze pentru efortul depus în realizarea lucrărilor, lucrări care au reușit să ilustreze în crâmpeie de culori și cuvinte lumea magică  a copilăriei. Succesul proiectului s-a datorat echipei de proiect, colectivului de la CSEI Sf Andrei, elevilor participanți,  dar și  partenerilor de la Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 2 „Petru Comărnescu”, Școala Gimnazială Nr. 3 „Teodor Balan”, Colegiul „Al. cel Bun ” și  Centrul De Servicii Multifuncționale Pentru Copilul Aflat în Dificultate Gura Humorului.

Proiectul este coordonat de inspector educație permanentă prof. Vîntur Tatiana, inspector pentru învățământ special prof. Manolache Ciprian Ionuț, director prof. Călinescu Petru Marian și director adjunct prof. Strugariu Cezar, prof. Sabin Rybanna Elena și prof. Istrate Isabella Maria.

Concursul  „Lumea mea-Lumea copilăriei” oferă elevilor cu CES și adaptare curriculară oportunitatea de a demonstra că pe tărâmul copilăriei toți copiii sunt unici și valoroși, iar miracolul imaginației le dă aripi și puteri nebănuite în a-și exprima gândurile și emoțiile indiferent de posibilitățile fiecăruia.

Coordonatori proiect: prof. Sabin Rybanna Elena și prof. Istrate Isabella Maria


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version