Acasă Evenimente Salonul de Carte al USV: 50 de edituri participante, 35 de standuri...

Salonul de Carte al USV: 50 de edituri participante, 35 de standuri de carte, peste 100 de autori din Suceava, din ţară şi din străinătate


Intră acum și în grupul de

Salonul de Carte al Universității Suceava se va desfășura în acest an în zilele de 23 și 24 iunie, ediția fiind dedicată cărții în biblioteca universitară.

Încă de la inițierea sa, în anul 2014, Salonul de Carte de la USV şi-a propus să valorizeze cultura comună şi ştiinţifică şi să întărească relaţiile dintre lumea academică şi comunitate. Aflat la cea de a IX-a ediţie, Salonul de Carte Alma Mater Librorum de la Suceava este singura manifestare de acest gen organizată şi găzduită de o universitate românească.



Actuala ediție a Salonului de Carte al USV, organizată în contextul aniversării a 60 de ani de învățământ superior sucevean, va avea loc în zilele de 23-24 iunie, în corpul E al Universităţii şi este dedicată Cărţii în biblioteca universitară – tezaur al diversităţii culturale şi ştiinţifice, memorie a spiritualităţii româneşti.

50 de edituri participante, 35 de standuri de carte, peste 100 de autori din Suceava, din ţară şi din străinătate (Chişinău, Cernăuţi, Dakar, Senegal, Maroua – Camerun, Paris – Franţa) participă la programul celor două zile de manifestări, care vor avea loc, simultan, în Atrium-ul corpului E al Universităţii şi în sălile de lectură.

Biblioteca universitară suceveană invită sucevenii, an de an, la acest regal de autori şi edituri, care devine, pentru toţi actorii săi – organizatori, autori, editori, vizitatori, voluntari – un adevărat angajament personal, o formă de a apăra patrimoniul uman universal, cu patrimoniul ştiinţific inclus, printr-un dublu gest: de a produce CARTE şi de A CITI.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version