Doua dobrogence, in semifinala Miss Universe Romania 2011

Caravana Miss Universe România a pornit în căutarea reprezentantei la Miss Universe 2011, iar după prima oprire care a avut loc la Constanţa, în perioada 26 – 27 februarie, la City Park Mall of Constanta, în urma preselecţiilor, două concurente au fost alese pentru participarea în semifinala de la Bucureşti.

Deşi pe site-ul oficial s-au înscris mai mult de 100 de concurente din zona Dobrogei, doar 20 de tinere au avut curajul să se prezinte la preselecţie. Aspirantele la titlul de cea mai frumoasă fată din ţară, au avut de susţinut 3 probe de concurs: şedinţa foto, mers scenic şi cu siguranţa cea mai dificilă, interviul cu membrii juriului.

“Cu certitudine tinerele noastre gândesc că prezenţa la caravanele zonale este mai puţin importantă şi iau decizia de a se prezenta la ultimele castinguri, derulate la Bucureşti. Ni s-a întâmplat asta şi în anii trecuţi. Vreau să subliniez că participarea la un casting zonal poate fi un paşaport direct pentru finala naţională. De ce? O dată văzute de membrii juriului, acestea mai au încă o perioadă de timp în care pot corecta anumite defecte cum ar fi: greutatea, tonusul musculaturii, culoarea părului, poate chiar cunoştinţele de limbă engleză.

Dacă în semifinală demonstrează că au ţinut cont de sfaturile primite, atunci cu siguranţă ele vor putea intra chiar în cantonamentul premergător spectacolului Miss Universe Romania 2011”, a declarat Valentina Ionescu, director Program Miss Universe România.

În urma preselecţiilor derulate în Constanţa, au fost alese pentru participarea în semifinala de la Bucureşti, două concurente.

“Cele două fete care ne-au convins că trebuie să meargă mai departe în concurs au vârstele de 20, respectiv 22 de ani. Fireşte că în acest moment nu sunt sută la sută pregătite pentru o finală internaţională. Mai sunt mici corecţii de făcut, pe care sunt sigură că le vor rezolva până la semifinală, pentru mai a încă timp. Ne-au impresionat prin dezinvoltură, umor, inteligenţă, spontaneitate. Toate acestea adăugându-se frumuseţii lor”, a spus Luminiţa Iordănescu, director Artistic al Organizaţiei Miss Universe România.

Lista candidatelor care pot reprezenta Dobrogea nu este încă închisă. Acestea se mai pot înscrie înca pe site-ul oficial al competiţiei – www.MissUniverseRomania.com şi se pot prezenta la următoarele preselecţii derulate în ţară.

Caravana Miss Universe România 2011 va mai trece prin Iaşi (5, 6 martie – ERA Park), Braşov (12, 13 martie – Eliana Mall), Timişoara (19, 20 martie – Iulis Mall), Râmnicu Vâlcea (26, 27 martie – Club Enigma), Bucureşti (2, 3 aprilie – locaţia va fi anunţată în curând).