Tenori de marca, intr-un concert de exceptie la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sala Casei de Cultură s-a umplut sâmbătă seară de energie, vibraţie, forţă, odată cu prestaţia tenorilor Sorin Lupu, Constantin Nica şi Ovidiu Daniel, care au vestit sosirea primăverii printr-un concert de excepţie, intitulat „Magia celor trei tenori”.

Leonard Bernstein, Friedrich von Flotow, Giacomo Puccini, Franz von Suppe, Emmerich Kalaman, Francis Lopez, Franz Lehar, Jose Padilla, Pablo Sorozbal sau Agustin Lara sunt compozitorii ale căror creaţii au fost interpretate cu patos şi dăruire de tenorii români, care au trecut de la agonie la extaz, reuşind să transmită publicului sucevean vitalitatea şi armonia fiecărei arii.

Momentul mult aşteptat s-a desfăşurat în cea de-a doua parte a spectacolului, când, acompaniaţi cu măiestrie de Filarmonica de Stat Botoşani, manageriată de Mihai Sîrbu şi dirijată de Mihail Secikin, cei trei tenori au format un trio de excepţie interpretând: Canzonetta “Mattinata” (Ruggiero Leoncavallo), “Core’ngrato” (Salvatore Cardillo), Canzonetta „Funiculli, funiculla” (Luigi Denza), Canzonetta „Tu ca nun chiagne” (Ernesto De Curtis), Canzonetta „Non ti scordar di me” (Ernesto De Curtis), Canzonetta „Torna a Surriento” (Ernesto de Curtis) şi Canzonetta „O, sole mio” (Eduardo di Capua).

Rolurile de primă mărime ale lui Sorin Lupu i-au prilejuit realizarea unui mare număr de turnee în Europa. În calitatea de solist invitat al Operei din Braşov, a interpretat rolurile Hoffmann şi Polione pe scene din Austria şi Germania; a interpretat „Ducele de Mantua” în Italia, Germania, Elveţia, Spania, Moldova, Belgia, Franţa, Olanda precum şi la Chişinău; cu „Edgardo” a evoluat în Italia, Germania şi Austria, iar cu rolul Rodolfo a fost invitat la Chişinău. Din 2001 este angajat al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca.

Constantin Nica a fost angajat la diferite teatre de operă în Elveţia, Germania, Macedonia, Ţările de Jos, Austria, Republica Cehă, Africa de Sud, Italia, Israel, Anglia, România, Egipt, având un repertoriu larg de roluri în domeniul operei.

Cel mai tânăr dintre tenori care au urcat pe scena suceveană a fost Ovidiu Daniel, născut la 27 martie 1985 la Bistriţa. A interpretat numeroase roluri pe scenele operelor din Cluj-Napoca, ale filarmonicilor din Cluj-Napoca şi Sibiu, dar şi peste hotare, în Israel, Ungaria, Franţa. Tenorul a fost distins cu premii la concursuri de interpretare precum: Premiul II la concursul „Marţian Negrea” de la Ploieşti (2009), Premiul I la Concursul „Sabin Drăgoi” de la Timişoara (2009) şi Premiul II la Concursul de Lied Românesc de la Braşov (2009).


Intră acum și în grupul de