Acasă Evenimente Teatrul Municipal Suceava deschide stagiunea 2023-2024 cu spectacolul „Rinocerii” de Eugène Ionesco,...

Teatrul Municipal Suceava deschide stagiunea 2023-2024 cu spectacolul „Rinocerii” de Eugène Ionesco, sub regia lui Alain Timár


Intră acum și în grupul de

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava a anunțat, miercuri, iubitorii de teatru din regiune că după participarea la Festivalul Internațional de Teatru de la Avignon, desfășurat între 7 și 26 iulie 2023, actorii teatrului sucevean se pregătesc să redeschidă cortina pentru Stagiunea 2023 – 2024.

Datorită solicitărilor fervente ale publicului din Suceava, cele două spectacole prezentate la Avignon, „Rinocerii” și „Occident Express”, vor fi reluate în orașul natal. Iată datele de începere:

  • Vineri, 15 septembrie, ora 19:00: Se va da startul Stagiunii 2023-2024 cu spectacolul „Rinocerii” de Eugène Ionesco, sub regia lui Alain Timár.
  • Sâmbătă, 23 septembrie, ora 17:00: Evenimentul de celebrare a 8 ani de teatru la Suceava va începe cu spectacolul „Occident Express” de Matei Vișniec, tot sub regia lui Alain Timár.


Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a fost înființat în 2015, purtând numele celebrului dramaturg Matei Vișniec, originar din Bucovina. Cu această ocazie specială, în zilele de 23 și 24 septembrie, teatrul va oferi spectacole atât pentru adulți, cât și pentru copii, precum și proiecte noi și inedite.

Această nouă stagiune promite un program bogat în evenimente culturale, inclusiv numeroase participări la festivaluri de teatru atât în țară, cât și în străinătate. Spectatorii vor avea parte de spectacole pentru toate vârstele, ateliere de teatru, conferințe și întâlniri cu personalități de seamă, lansări de cărți și multe alte surprize care vor fi dezvăluite la momentul potrivit.

În această toamnă, teatrul sucevean va lucra și la o nouă producție, sub regia lui Botond Nagy, regizorul spectacolului „Întoarcerea acasă” de Matei Vișniec, care a cucerit publicul în cadrul Festivalului Național de Teatru în 2022.

Spectacolele Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava vor fi prezente în numeroase festivaluri de teatru prestigioase, printre care se numără Festivalul Național de Teatru din București, Festivalul de Teatru Contemporan draMA din Odorheiu Secuiesc, Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative din Brăila și Festivalul de Teatru FESTIS de la Teatrul Național Satiricus I.L. Caragiale din Chișinău, Republica Moldova.

Prețurile biletelor și abonamentelor rămân neschimbate pentru stagiunea 2023 – 2024:

  • Producții proprii:
    • PREMIERĂ (spectacol pentru adulți): 50 lei (preț unic)
    • SPECTACOL (spectacol pentru adulți): 40 lei (adulți – preț întreg), 15 lei (pensionari, studenți), 10 lei (elevi învățământul preuniversitar)
    • PREMIERĂ PT COPII: 30 de lei (preț unic)
    • SPECTACOL (spectacol pentru copii): 10 lei (preț unic)
  • Spectacole invitate:
    • SPECTACOLE ALE TEATRELOR NAȚIONALE (spectacol pentru adulți): 70 lei (adulți – preț întreg), 40 lei (pensionari, studenți), 10 lei (elevi învățământul preuniversitar)
    • SPECTACOLE DE TEATRU/CONCERTE (spectacol pentru adulți): 50 lei (adulți – preț întreg), 30 lei (pensionari, studenți), 10 lei (elevi învățământul preuniversitar)
  • Spectacole pentru copii: 10 lei (preț unic), 0 lei pentru adulți însoțitori de grup de minim 10 copii.
  • Abonamente: Abonament nominal care include 6 spectacole proprii, cu excepția premierelor – 160 lei.

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava pune biletele în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro. Pentru rezervări de bilete, puteți folosi numărul de telefon: 0759.048677 sau adresa de email: bilete@teatrulmateivisniec.ro.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version