„Simfonii de Toamnă” 2023 la Suceava: Un regal de muzică clasică și un repertoriu cu lucrări de largă popularitate prezentat de orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești


Intră acum și în grupul de

Clubul ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA a anunțat, joi, că va organiza vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 19:00, a X-a ediție a evenimentului cultural SIMFONII DE TOAMNĂ.

De data aceasta, pe scenă vor urca artiștii orchestrei Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești cu un repertoriu care cuprinde lucrări de largă popularitate. Sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie și a maestrului de Cor Eduard Dinu, operele și canzonettele vor fi interpretate de artiști instrumentiști și de artiști ai Corului Filarmonicii. La întâlnirea cu  publicul sucevean vor veni cu drag soprana Maria Miron-Sîrbu, contratenorul Cezar Ouatu și baritonul Iordache Basalic.

În prima parte a spectacolului, vor performa pe scena Simfoniilor soprana Mădălina Stan acompaniata de pianista Liana Mareș. Mădălina Stan, originară din Pitești, a concertat pe scena Festivalului  Internațional “George Enescu” de la București și în Festivalul “Classics for Pleasure” de la Sibiu care are ca scop promovarea României în domeniul artistic, muzical și cultural.

Concertul va avea loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sucevei. Accesul în zona amenajată cu scaune se va face pe bază de invitație și va fi posibil începând cu ora 17:45.

Organizarea acestei ediții aniversare a proiectului SIMFONII DE TOAMNĂ este posibilă datorită partenerilor care s-au alăturat în eveniment an de an și pentru care avem toată recunoștința.

Cele 9 ediții anterioare ale proiectului au adus pe scenă artiști consacrați de la Filarmonica din Botoșani, Opera Națională Română din Iași, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău și Filarmonica „George Enescu” din Iași.

“Așteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu publicul nostru drag, din nou, în atmosfera Simfoniilor din centrul orașului. Suntem la a X-a ediție și, ca la orice număr rotund, va fi un prilej de mare emoție să transmitem că am ajuns aici pentru că, la fiecare ediție, publicul ne-a oferit încredere, energie și a continuat să susțină proiectul. Multumim pentru susținere, Suceava!”, au transmis Elena Țibu, președinte 2023-2024 al Rotary Club Suceava Bucovina, și managerul de proiect, Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de