Acasă Evenimente Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava sărbătorește 8 ani de existență cu evenimente...

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava sărbătorește 8 ani de existență cu evenimente speciale


Intră acum și în grupul de

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava se pregătește să sărbătorească opt ani de existență, marcând acest moment cu evenimente culturale deosebite în zilele de 23 și 24 septembrie. Fondat în 2015, teatrul a devenit un punct de referință pentru comunitatea locală, aducând în atenție producții teatrale captivante și proiecte inovatoare.

Evenimentul aniversar va începe sâmbătă, 23 septembrie, între orele 10:00 și 14:00, cu un proiect cultural impresionant în VR360 intitulat „Micul Prinț”. Acest spectacol va fi disponibil gratuit pe platformele teatruvr.ro și VR-hall.com, oferind publicului o experiență unică. Doritorii pot participa la acest proiect, cu condiția să dispună de ochelari speciali. Insula de TeatruVR va fi prezentă la Suceava, iar echipa de teatruVR va prezenta noul proiect în fața spectatorilor prezenți la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Accesul la spectacol este gratuit, grație sprijinului financiar acordat de AFCN.



Proiectul „Micul Prinț” VR360 este inițiat și derulat de Popas Production SRL în colaborare cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava și este cofinanțat de AFCN. Acesta reprezintă o producție artistică inovatoare, combinând elemente din teatru muzical cu tehnologia VR360 pentru a crea o experiență captivantă. Regizorul și compozitorul Cári Tibor semnează atât regia, cât și libretul original, subliniind că această producție este una personală, inspirată de întreaga sa experiență artistică.

Tot în cadrul celebrării, în data de 23 septembrie, la ora 19:00, teatrul prezintă spectacolul „Occident Express” de Matei Vișniec, în regia lui Alain Timár. Acesta este primul spectacol produs de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava în limba franceză și a participat cu succes la Festivalul Internațional de Teatru de la Avignon 2023, clasându-se în TOP 30 din aproape 1500 de spectacole în OFF ale festivalului. Biletele pentru acest spectacol pot fi achiziționate online pe www.blt.ro sau la casieria teatrului.

Duminică, 24 septembrie, la ora 19:00, evenimentul aniversar continuă cu spectacolul de dans contemporan intitulat „Oaza Nebunilor”, cea mai nouă producție a companiei Contemporary Creative Dreamers. Spectacolul invită publicul să reflecteze asupra veridicității informațiilor cu care intră în contact în fiecare zi. Intrarea este liberă, dar este necesară rezervarea locurilor prin email la adresa contemporarycreativedreamers@gmail.com sau la casa de bilete a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava.

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava își continuă misiunea de a aduce artei și culturii mai aproape de comunitate, oferind evenimente variate și de înaltă calitate pentru a sărbători opt ani de contribuție la scena culturală suceveană.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version