Activitatea SMURD al ISU „Bucovina”, prezentata in imagini fotografice


Intră acum și în grupul de

O expoziţie de fotografie cu imagini şi aspecte din activitatea SMURD al ISU „Bucovina” al Judeţului Suceava, va fi vernisată miercuri, ora 17.00, la Shopping City Suceava.
Manifestarea face parte din Campania „Redirecţionează 2% către SMURD”. Potrivit ofiţerului pentru Informare şi Relaţii Publice al ISU Suceava, lt. col. Cristian Hociung, „Fundaţia pentru SMURD” derulează, în perioada 15 martie – 15 mai 2011, campania naţională „Redirecţionează 2% către SMURD”, acţiune de informare a cetăţenilor cu privire la posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

Personalul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a sprijinit încă din anul 2008 acest demers şi s-a alăturat voluntar şi campaniei din 2011.

„SMURD a fost înfiinţat, ca serviciu voluntar, în anul 1991 la Târgu Mureş de către dr. Raed Arafat. Rezultatele pozitive obţinute au determinat autorităţile să organizeze în fiecare judeţ a unui serviciu de urgenţă specializat, în cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă. În judeţul nostru serviciul SMURD s-a înfiinţat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, la 01 noiembrie 2008, cu echipaje formate din paramedici, dislocate în municipiile Suceava şi Vatra Dornei şi în oraşul Siret. Trebuie menţionat, în acest context, sprijinul Consiliului Judeţean Suceava care în anul 2010 a contribuit la întregirea bazei materiale a SMURD din organica ISU, cu manechine de ultimă generaţie pentru instruirea paramedicilor”, a precizat lt. col. Hociung.

În opinia acestuia, particularitatea campaniei din acest an este aceea că, pentru prima dată, Fundaţia porneşte acţiunea prin declararea scopului colectei din 2011 – achiziţionarea unui avion sanitar care se va afla în dotarea SMURD şi care să vină în sprijinul nevoilor cetăţenilor.

„Necesitatea unui astfel de aparat de zbor este ilustrată de numărul mare de misiuni executate cu un astfel de avion, închiriat însă la un preţ foarte mare – 58 de misiuni, dintre care 13 având ca pacienţi copii cu vârsta sub 6 ani. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care ne-au contactat deja telefonic sau la sediul instituţiei, cât şi cetăţenilor care nu au luat încă la cunoştinţă despre această campanie şi care doresc să sprijine acţiunea, se vor organiza, în fiecare sfârşit de săptămână, începând de vineri 25 martie şi până pe 8 mai 2011, puncte de lucru şi de informare în incinta hypermarketului REAL şi Shopping City Suceava, cărora le mulţumim pentru susţinerea acordată”, a spus lt. col. Hociung, adăugând că aceste puncte de lucru vor fi deservite, pe bază de voluntariat, de echipe mixte de paramedici de la ISU Suceava şi de voluntari de la Şcoala Postliceală Sanitară din municipiul reşedinţă de judeţ.


Intră acum și în grupul de