“Pisicile şi arta”, a XXII-a intalnire a Clubului de Lectura pentru Copii


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” organizează cea de-a XXII-a sesiune a Clubului de lectură şi a Cenaclului Scriitorilor-Copii, sub genericul “Pisicile şi arta”.

În cadrul întâlnirii, vor fi atinse următoarele teme de discuţie: Personajele PISICI în literatura universală, în pictura, muzica şi arta fotografică a lumii, Atelier de scriere creativă cu…pisici şi motani, respectiv Copilăria la PUTERE – Critică şi trăznăi.

Inițiativa organizării Clubului de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte și față de lectură, respectul față de limba și literatura română, precum și interesul, prețuirea față de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă, plăcută din viața viitorului tânăr și adult.

Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinți în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Clubul de lectură “Prințul fermecat” şi Cenaclul Scriitorilor-Copii, precum și promovarea acestora fac parte din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată România vorbită frumos.

Întâlnirea coordonată de scriitoarea Angela Furtună este susţinută de Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei, Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Iaşi, Librăriile Alexandria, www. agonia.ro, cu participarea Colegiului Național “Mihai Eminescu” şi a Colegiul Național “Ciprian Porumbescu”.


Intră acum și în grupul de