Ediția 2023 a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu” din Suceava, încheiată cu ropote de aplauze. Organizatorii pregătesc deja ediția anului viitor


Intră acum și în grupul de

Cu ropotele de aplauze ale publicului entuziast, s-a încheiat Ediția 2023 a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”. Această ediție a festivalului, care s-a desfășurat într-un context cu totul special, fiind Anul Ciprian Porumbescu, a fost un adevărat succes.

Festivalul, care a avut loc în perioada 16-19 octombrie 2023, a adunat în Suceava artiști talentați și iubitori de muzică de cameră din întreaga lume. Renumiți muzicieni și compozitori au făcut parte din juriu, inclusiv Gabriel Croitoru, Remus Azoiței, Șerban Mereuță, Doru Albu, Mircea Neamț, Adrian Pop și Viorel Munteanu, contribuind la prestigiul festivalului.

Premiile au fost acordate formațiilor camerale și compozitorilor în urma unei evaluări atente a evoluțiilor artistice. Printre câștigători s-au numărat Cvartetul Promusica Academica din Iași, care a primit Trofeul Festivalului, și Cvartetul Virtuoso din Iași, distins cu Premiul Special „Ciprian Porumbescu”.

Festivalul a oferit, de asemenea, o platformă pentru promovarea talentelor locale, cu recitaluri memorabile precum cel susținut de Cvartetul „Ciprian Porumbescu”, înființat în acest an în cadrul Centrului Cultural „Bucovina”. Gala a fost un eveniment de excepție, cu prestații remarcabile ale marelui tenor Teodor Ilincăi și sopranei Paula Iancic, cu Daniel Jinga la pupitrul Orchestrei Operei Naționale Române din Iași, dar și cu apariții impresionante ale sucevenilor Daniel Paicu și Bogdan Constantin.

Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” s-a desfășurat cu sprijinul financiar din partea Consiliului Județean Suceava și a impresionat prin rețeta sa de succes, inspirată de cele mai importante festivaluri din lume, care include un juriu de personalități de renume mondial, premii generoase și susținerea ferventă a publicului, a precizat vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă.

Organizatorii au transmis sincere mulțumiri membrilor juriului, colaboratorilor, partenerilor media și voluntarilor, dar și publicului sucevean, care a fost o prezență vitală în cadrul acestui eveniment cultural deosebit.

Organizatorii se pregătesc pentru Ediția 2024 a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”, continuând tradiția de a promova muzica de cameră de înaltă calitate și de a aduce față în față artiști remarcabili din întreaga lume.


Intră acum și în grupul de