Spectacol de improvizație cu păpuși, la Teatrul Municipal Suceava susținut de de actorii teatrului independent „Magic Puppet” din Cluj-Napoca.


Intră acum și în grupul de

La Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava va avea loc în data de 1 noiembrie, începând cu ora 19:00,  spectacolul „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși”, un spectacol fără regizor și fără dramaturg, care se construiește cu ajutorul publicului.

Sucevenii sunt așteptați să se bucure de spectacolul „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși”. Acest eveniment inedit aduce publicul în centrul acțiunii, îndemnându-i pe spectatori să contribuie la construirea scenariului, rezultând momente comice unice. „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși” este un spectacol pus în scenă de actorii teatrului independent „Magic Puppet” din Cluj-Napoca.

Prin acest spectacol, Teatrul Magic Puppet experimentează o struțo-cămilă performativă – actorii creează situații pornind de la sugestiile primite din public, folosindu-se de expresivitatea și potențialul nemărginit al păpușilor. *P.O.T. e creat fără regizor și fără dramaturg, jumătate de spectacol va fi făcut de public, deci cu siguranță își merită banii! Prescurtarea *P.O.T., în viziunea organizatorilor, vine de la „păpuși oprimate teatral”, și dorește să sublinieze importanța spectacolelor de teatru cu păpuși, care pot fi dedicate atât copiilor, cât și adulților, aceasta fiind misiunea teatrului independent Magic Puppet.

„Este important să facem o schimbare de paradigmă. Din păcate, în România, arta păpușeriei în teatru este văzută ca ceva destinat în exclusivitate copiilor, însă nu e așa. De-a lungul timpului, la Magic Puppet au fost realizate numeroase spectacole care sunt destinate adulților și în care sunt folosite și păpuși, deoarece subiectele de multe ori pot fi abordate mai bine cu ajutorul lor, chiar dacă acestea sunt dintre cele mai dificile sau chiar tabu. Așadar, dorim să mergem mai departe. Dorim în continuare să transmitem mesaje puternice cu ajutorul teatrului de animație. Din acest motiv am realizat și acest proiect de improvizație cu păpuși, pentru a găsi cele mai bune metode ca să atragem adulții în sala de spectacole când avem spectacole de animație”, a spus Andreea Ajtai, manager de proiect și actriță.

Spectacolul a fost realizat în urma unei tabere de creație de 10 zile, în care artiștii au fost ghidați de experți din domeniul păpușeriei (Marin Fagu) și din domeniul improvizației (Dragoș Muscalu).

Prețul unui bilet este de 10 lei, preț unic. Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro.

Cu: Bogdan Ifodi, Florin Suciu, Leo Chionac, Andreea Ajtai/ Mihaela Moraru, Silviu Ruști/ Viktor Hegedüs

Coordonator impro: Dragoș Muscalu

Coordonatorul mânuire păpuși: Marin Fagu

Coordonator repetiții: Delia Gavlițchi

Păpuși: Florin Suciu

Sculptura: Răzvan Chendrean

Pictura: Vlad Mureșan

Afiș: Carmen Moldovan

Foto: Anca Cioroboiu

Durată: 1h 30 min

Vârstă recomandată:16+


Intră acum și în grupul de