Editia a XII-a a „Targului de Paste” va debuta, sambata, la Suceava


Intră acum și în grupul de

„În perioada 16-23 aprilie 2011, în parcul Central al Municipiului Suceava, va avea loc cea de-a XII-a ediţie a Târgului de Paşte, ce se desfăşoară ca în fiecare an în cadrul manifestării Paştele în Bucovina”, anunţă Loredana Bortă, responsabil Relaţii Publice în cadrul Muzeului Bucovinei.

La târg şi-au anunţat participarea peste 50 de meşteri populari care vor expune produse specifice.

“Pădurea Verde, Pădurea Neagră” – expoziţie de desene şi fotografii

Totodată, în perioada 15 aprilie – 15 mai 2011, sucevenii sunt aşteptaţi la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava unde pot vizita expoziţia deschisă de desene şi fotografii Pădurea Verde, Pădurea Neagră.

Pictură şi grafică Grigore Micu

Potrivit Muzeului Bucovinei, artistul plastic Gr. Micu va expune în perioada 18 aprilie – 9 mai 2011 la Muzeul de Istorie Suceava un număr de 70 de lucrări de pictură şi grafică, creaţii realizate în peste 25 de ani. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 18 aprilie, de la ora 15.00.

Grigore Micu este absolvent al Şcolii de Arte „I. Irimescu” Suceava, cl. Virgil Parghel. Conduce Centrul de pictură, grafică şi sculptură „Dimitrie Loghin” de peste 25 de ani participând la numeroase expoziţii, saloane atât în ţară cât şi în străinătate. Autorul acestei personale atacă mai multe genuri ale picturii folosind atât tehnica culorilor uscate cât şi cele ale culorilor de apă, dar în special tehnica uleiului. Din toate acestea au rezultat naturi statice cu sau fără flori, peisaje, portrete, compoziţii apreciate în timp în special de cei implicaţi în fenomenul artistic cât şi de consumatorii de arte frumoase.

O bucureşteancă îşi aduce la Suceava expoziţia de grafică şi pictură

Totodată, Loredana Bortă anunţă că marţi, 19 aprilie 2011, de la ora 11.00, la Muzeul de Istorie Suceava, va avea loc, vernisajul expoziţiei de grafică şi pictură al artistei bucureştene Alma Redlinger, a cărei activitate artistică începută în deceniul patru al secolului trecut, numără 22 de expoziţii personale, ultima fiind cea de la Sala Dalles, din aprilie 2011.

Va prezenta criticul de artă Valentin Ciucă.


Intră acum și în grupul de