De Ziua Bucovinei elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” au lansat un „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” și au vernisat o expoziție de grafică și pictură


Intră acum și în grupul de

Într-un eveniment deosebit desfășurat la data de 28 noiembrie, elevii talentați ai Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au adus tradițiile și frumusețea Bucovinei la viață prin două inițiative creative: lansarea broșurii turistice „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” și vernisarea expoziției de grafică și pictură intitulată „Bucovina-captatio imaginis”.

Expoziția realizată de Clubul de Arte Vizuale CAB, intitulată „Bucovina-captatio imaginis”, a fost concepută pentru a aduce în prezent viața strămoșilor, reflectând aspectele și datinile tradiționale. Fiecare tablou reprezintă o transfigurare a sentimentelor, ilustrând ciclurile unui an, de la vara cu roșul macilor la tradițiile de Anul Nou. Lucrările pline de culoare au capturat emoțiile bucovinenilor, oferind vizitatorilor o călătorie în timp și o conexiune cu originile lor.

În paralel, elevii au identificat o necesitate în comunitatea lor turistică în continuă creștere. Astfel, broșura turistică „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” s-a născut ca răspuns la fluxul constant de turiști, atât din țară, cât și din străinătate. Ghidul, disponibil în română și engleză, va avea și versiuni online pentru accesibilitate sporită. Conținutul său variat oferă turiștilor o informare detaliată și diversificată despre potențialele lor experiențe în Gura Humorului, de la atracții istorice și culturale la evenimente artistice și sportive.

Principali parteneri ai acestui eveniment au fost Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului și Colegiul „Alexandru cel Bun”, care au susținut financiar și au facilitat realizarea acestui proiect. Profesorii implicați, doamna profesor Cristina Tudor, doamna profesor Mihaela Botușan și domnii profesori Florin Batîr și George Checheriță, au primit recunoașterea meritată pentru contribuția lor la concretizarea broșurii și a expoziției.

Elevii își îndeamnă comunitatea să împărtășească bucuria artei și turismului, invitându-i să urmărească procesul de creație și să descopere lumea prin ochii artiștilor liceeni pe paginile de Facebook și Instagram ale Cluburilor de Fotografie și de Arte Vizuale CAB.


Intră acum și în grupul de