„Omul cu dinozauri” vine la cea de-a XXV-a editie a Clubului de Lectura

Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” anunţă cea de-a XXV-a sesiune a Clubului de lectură şi a Cenaclului Scriitorilor-Copii, sub genericul “Omul cu dinozauri”, în ziua de vineri, 15 aprilie, de la ora 18.00, în sala de Arte a bibliotecii.

Coordonatoarea întâlnirii, scriitoarea Angela Furtună, anunţă ca activităţi şi teme de discuţie: Evoluţia omului şi a pământului: subiecte ce apar în literatura universală, pictura, muzica şi arta fotografică. Episodul Jurasic. Despre dinozaurii fericiţi…, Atelier de scriere creativă: Dinozaurul şi Textul revrăjit şi Copilăria la PUTERE – Critică şi trăznăi.

Scriitoarea precizează că inițiativa organizării Clubului de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte și față de lectură, respectul față de limba și literatura română, precum și interesul, prețuirea față de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă, plăcută din viața viitorului tânăr și adult.

Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinți în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Clubul de lectură “Prințul fermecat” şi Cenaclul Scriitorilor-Copii, precum și promovarea acestora fac parte din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava, intitulată “România vorbită frumos”.

Organizatorii întâlnirii sunt: Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei, Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Iaşi, Librăriile Alexandria, www. agonia.ro, cu participarea Colegiului Național “Mihai Eminescu” şi a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava.