Peste 4000 de lucrări au fost trimise în acest an la Salonul Internațional de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei găzduiește cea de-a XIX-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”, un eveniment de prestigiu sub patronajele Image Colleague Society (ICS) și Global Photographic Union (GPU). Deschiderea oficială va avea loc la Muzeul de Istorie în data de 15 decembrie 2023, la ora 12:00.

Acest salon, care se va desfășura în perioada 15 decembrie 2023 – 15 ianuarie 2024, reprezintă un moment de referință pentru comunitatea internațională a fotografilor, reunind talente din 43 de țări. Ediția curentă a impresionat prin participarea a 355 de artiști fotografi, ce au contribuit cu peste 4000 de lucrări în cele patru secțiuni distincte: „Open monochrome”, „Open color”, „Photojournalism” și „Nature”.

Juriul de evaluare al salonului a fost format din personalități marcante ale domeniului fotografic, inclusiv Ovi D. Pop din Oradea, Nelu Scripciuc din Arad, Iurie Foca din Chișinău – Republica Moldova și Codrin Anton din Fălticeni.

La finalul competiției, cele mai remarcabile creații au fost onorate cu un total de 72 de medalii și mențiuni (12 medalii și 24 de mențiuni ICS, respectiv 12 medalii și 24 de mențiuni GPU). De asemenea, placheta “Mihai Petru Ungureanu” a fost acordată celui mai bun autor, în memoria promotorului Salonului Internațional de Artă Fotografică “Bucovina Mileniul III”. În plus, patru medalii „Bukovina Gold” au fost decernate de către Muzeul Național al Bucovinei.


Intră acum și în grupul de