Tinerii ATOS au încântat și încălzit sufletele comunității în cadrul tradiționalului lor Maraton de Colinde


Intră acum și în grupul de

Tinerii din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au încântat și încălzit sufletele comunității în cadrul tradiționalului lor Maraton de Colinde desfășurat în săptămâna premergătoare Nașterii Domnului.

Echipa de tineri, avându-l în frunte pe Pr. Justinian-Remus A. Cojocar, a adus în fiecare colind bucuria, veselia și dragostea de Dumnezeu în inimile oamenilor. Îmbrăcați în straie tradiționale, unele de peste 70-80 de ani, moștenite de la bunici și străbunici, tinerii au reprezentat cu mândrie ambasadorii portului popular românesc.

Colindând la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, tinerii au adus bucurie cadrelor didactice, continuând apoi să străbată comuna Mușenița și satele înconjurătoare. Cu gesturi pline de generozitate, au dăruit alimente familiilor necăjite cu mulți copii, aducând lumină în casele celor mai puțin norocoși.

Momentul special al maratonului a fost colinda la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, unde tinerii au vestit Nașterea Domnului și au exprimat recunoștință față de cadrele medicale și ostenitorii spitalului.

Căminul de bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” a fost un alt loc plin de emoție, unde tinerii au adus bucurie în inimile bătrânilor singuri și au simțit nevoia de a împărtăși un strop de lumină acolo unde singurătatea este o boală grea.

În Ajunul Crăciunului, tinerii au colindat Biserica voievodală „Sfântul Dumitru” din Suceava, adăugându-și glasurile la corul miilor de colindători care au vestit Nașterea Domnului de-a lungul timpului.

În ziua mare a Nașterii Domnului, tinerii s-au împărțit în cete și au colindat în bisericile parohiale, aducând bucuria sărbătorii în casele credincioșilor. Maratonul s-a încheiat în Gura-Humorului, la bradul de Crăciun frumos luminat, marcând un final memorabil pentru acest eveniment plin de emoție și tradiție.

Colindele au fost nu doar cântări, ci adevărate rugăciuni cântate, care au adus în sufletele ascultătorilor vibrații sacre și smerite. Mulțumiri au fost aduse Bunului Dumnezeu și Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru binecuvântarea care a însoțit fiecare pas al tinerilor în această călătorie de suflet.


Intră acum și în grupul de