“La cirese” la sesiunea a XXVI-a a Clubului de lectura si a Cenaclului Sciitorilor-Copii


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” organizează cea de-a XXVI-a sesiune a Clubului de lectură şi a Cenaclului Scriitorilor – Copii, sub genericul La Cireşe.

Evenimentul care va avea loc vineri, 29 aprilie, de la ora 18.00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei va avea ca teme de discuţie: Întâlniri cu texte semnate de Ion Creangă, Ion Agârbiceanu şi George Topârceanu; Atelier de scriere creativă: Cireaşa de pe tort: fructul şi textul revrăjit şi Copilăria la PUTERE – Critică şi trăznăi.

În cadrul unui comunicat de presă, coordonatoarea acţiunii, scriitoarea Angela Furtună, precizează că inițiativa organizării Clubului de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte, față de lectură, respectul față de limba și literatura română, precum și interesul, prețuirea față de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia, reprezintă calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă, plăcută din viața viitorului tânăr și adult.

Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinți în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Clubul de lectură “Prințul fermecat” şi Cenaclul Scriitorilor – Copii precum și promovarea acestora fac parte din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată România vorbită frumos.

Întâlnirea săptămânală are loc cu sprilijul: Consiliului Judeţean Suceava, Bibliotecii Bucovinei, Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, Librăriilor Alexandria şi a forum-ului www. agonia.ro, cu participarea Colegiului Național “Mihai Eminescu” şi a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava.


Intră acum și în grupul de