Acasă Evenimente „Ziua Veteranilor de Razboi”, marcata si la Suceava

„Ziua Veteranilor de Razboi”, marcata si la Suceava


Intră acum și în grupul de

“Ziua Veteranilor de Război”, serbată ca în fiecare an pe 29 aprilie, a coincis anul acesta cu “Izvorul Tămăduirii”, sărbatoare închinată Maicii Domnului şi prăznuită în prima vineri după Sfintele Paşti.

La Suceava, manifestarea a fost marcată, pentru al patrulea an consecutiv, printr-un ceremonial militar şi religios organizat la Monumentul Eroilor din Parcul Central al municipiului reşedinţă de judeţ.



Acţiunea a început în jurul prânzului, fiind deschisă de prefectul judeţului Sorin Arcadie Popescu, care, însoţit de vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie şi viceprimarul Viorel Seredenciuc, a primit onorul de la un detaşament aparţinând ISU Suceava.

Un sobor de preoţi a ţinut o slujbă de pomenire, iar apoi, în sunetul goarnei militare au fost depuse coroane şi jerbe de flori din partea unităţilor de conducere ale administraţiei locale şi judeţene, a structurilor militare sucevene sau a asociaţiilor de veterani de război sau pensionari şi cadre militare in rezerva.

Manifestările s-au derulat într-o linişte deplină şi respect total faţă de cei trecuţi în nefiinţă, chiar dacă prezenţi la acţiune au fost şi circa 150 de locuitori ai oraşului, o mare parte dintre ei fiind tineri.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version