Zilele Colegiului de Informatica „Spiru Haret”, un succes


Intră acum și în grupul de

În perioada 2-7 mai 2011, la Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava s-au desfăşurat “Zilele Colegiului”. Potrivit directorului insituţiei de învăţământ, prof. Virginel Iordache, în cadrul activităţilor organizate cu acest prilej, peste 1.000 de elevi din unităţile de învăţământ gimnazial, din municipiu şi din localităţile limitrofe, au format împreună cu elevii colegiului ”lanţul prieteniei” şi au participat la concursuri, dezbateri, expoziţii, manifestări artistice, prezentări de proiecte, competiţii ştiinţifice şi sportive, care s-au desfăşurat pe arii curriculare, având un caracter inter sau transdisciplinar.

“Înalta ţinută ştiinţifică a profesorilor noştri s-a demonstrat în organizarea unor activităţi de amploare: Concursul Judeţean interdisciplinar chimie-biologie Apa – miracolul vieţii, Concursul Naţional Soluţii creative pentru salvarea mediului înconjurător, Concursul Internaţional de matematică Spiru Haret, ce a implicat participarea a peste 100 de elevi din ţară şi din Republica Moldova, Simpozionul Naţional Dimensiuni creative ale învăţământului românesc şi a Simpozionului Internaţional Creativitate în matematică, cu lucrări participante din India, SUA, Elveţia şi Republica Moldova”, a precizat directorul Virginel Iordache, arătând că în aceeaşi perioadă s-a desfăşurat “Săptămâna Comenius”, în cadrul căreia profesorii coordonatori ai proiectului multilateral “Life is a scene, let’s create our play” au diseminat informaţiile referitoare la întâlnirile de proiect din Austria şi Spania. Cu acelaşi prilej, elevii au participat la diverse activităţi în cadrul Proiectului Internaţional Eco-Şcoala.

“Un impact deosebit l-a avut parteneriatul încheiat între Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” şi Grupul Bricostore Suceava. În urma acestei colaborări, colegiul a beneficiat de sponsorizarea cu ghivece şi jardiniere pentru înfrumuseţarea spaţiilor verzi din curtea şcolii. La această activitate a participat un număr mare de elevi ai colegiului care au plantat flori. Mulţumim pe această cale Grupului Bricostore Suceava pentru realizarea acestei acţiuni. Totodată, conducerea colegiului adresează mulţumiri partenerilor media care ne-au susţinut în desfăşurarea acestor manifestări”, a mai declarat directorul Colegiului de Informatică “Spiru Haret”.

Informaţii suplimentare cu privire la activităţile desfăşurate se pot afla, accesând pagina web a colegiului www.cni-sv.ro.


Intră acum și în grupul de