Luna Francofoniei va fi sărbătorită la Suceava prin organizarea de numeroase acțiuni culturale


Intră acum și în grupul de

În fiecare an, luna martie este dedicată celebrării Zilei Internaționale a Francofoniei, iar orașul Suceava nu face excepție. De mai bine de două decenii, „Săptămâna Francofoniei” a evoluat într-o celebrare extinsă, cunoscută acum sub numele de Luna Francofoniei. Cu ocazia aniversării a 3 ani de activitate, Alianța Franceză din Suceava pregătește o serie de evenimente variate dedicate elevilor, studenților, profesorilor și pasionaților de limbă și cultură franceză.

Luna Francofoniei va debuta pe 1 martie cu evenimentul „Dialogues Francophones”, un atelier de conversație și cultură francofonă deschis publicului larg, ce va avea loc în fiecare vineri până pe 1 iulie.

Pe 6 martie, iubitorii de muzică franceză sunt invitați la întâlnirea sub genericul „Le chanteur du mois”, unde Frederic Castel va discuta cu Magali Lucie, cântăreață și compozitoare, despre albumul său și proiectele viitoare.

Pentru cei interesați de literatură, pe 7 martie va avea loc un atelier de traducere susținut de profesorul Ludmila Zbanț, dedicat studenților, profesorilor și celor pasionați de arta traducerii literare.

În continuarea programului, pe 12 martie se va desfășura un atelier foto destinat liceenilor, în parteneriat cu Colegiul Național „Petru Rareș” și Casa Studenților Suceava, susținut de Ema Motrescu, doctorandă în cinematografie.

Evenimentele continuă pe 19 martie cu tradiționalul concurs de cultură generală și creație literară „La Plume d’or”, organizat în parteneriat cu Asociația Défense de la langue française din Paris.

Pe 22 martie, publicul sucevean va fi invitat să exploreze istoria Franței în cadrul proiectului „Itinéraires francophones”.

Mai multe instituții de învățământ din județul Suceava se alătură sărbătoririi Lunii Francofoniei cu diverse activități pe tema francofoniei.

Festivalul se va încheia cu cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Francez la Suceava, în perioada 27-30 martie, unde vor fi prezentate 7 filme recent lansate, premiate la festivaluri internaționale de prestigiu.

Pentru detalii suplimentare și pentru a participa la evenimente, puteți accesa pagina de Facebook a Alianței Franceze din Suceava sau site-ul oficial: https://afsuceava.ro.


Intră acum și în grupul de