Concert al Orchestrei Simfonice Suceava la Siret cu sprijinul Rotary Club Suceava Cetate


Intră acum și în grupul de

Într-un spectacol muzical ce a cucerit inimile a peste 250 de spectatori, Orchestra Simfonică Suceava, alcătuită din talentați elevi și profesori ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, a oferit o experiență sonoră de excepție în ultima zi a lunii martie, la Siret.

Evenimentul, organizat de Rotary Club Suceava Cetate, în colaborare cu alte organizații din domeniul educației și culturii, a adus în fața publicului un concert ce a încântat prin interpretări pasionate și un repertoriu diversificat.

Dirijată de profesorul Valentin Ianoș, orchestra a creat o atmosferă magică, unde acordurile valsului „Pe frumoasa Dunăre albastră” de J. Strauss II și „Balada” lui Ciprian Porumbescu au vibrat în unison cu emoțiile audienței. Alături de aceste momente memorabile, au fost incluse și surprize artistice, precum baletul, desene și arii celebre.

Printre artiștii invitați s-a numărat și tenorul Sorin Ursan Delaclit, contribuind la magnificul ansamblu muzical creat în sala Casei de Cultură „Mihai Teliman” din Siret.

Această serată muzicală marchează începutul unui sezon de concerte simfonice ce va anima municipiul Suceava începând cu luna mai, oferind comunității oportunități noi și provocatoare de a se conecta cu arta și frumosul.

„Concertul de la Siret reprezintă practic evenimentul de deschidere a unui sezon întreg de concerte simfonice care vor avea loc în municipiul Suceava începând cu luna mai a acestui an. Orchestra Simfonică Suceava, dirijată de prof. Valentin Ianoș, constituie o veritabilă gură de aer proaspăt în peisajul cultural al județului nostru, care va avea parte în acest an de proiecte foarte interesante și provocatoare în zona muzicii culte”, a afirmat Ioan Mateiciuc, manager al Orchestrei Simfonice Suceava.

Prezent la eveniment, Vasile Varvaroi vice-președintele Rotary Club Suceava Cetate a spus că „suntem onorați să fim susținătorii acestui demers ambițios încă de la primele acorduri. Ne reafirmăm astfel misiunea de a deschide noi orizonturi în cadrul comunității prin derularea de proiecte care dezvoltă o altfel de educație.”

Rotary Club Suceava Cetate, reprezentând un pilon în sprijinul culturii și educației locale, s-a angajat să continue să promoveze inițiativele ce aduc valoare și îmbogățesc experiența comunității, susținându-le cu pasiune și dedicare, în conformitate cu principiile organizației globale: „A servi mai presus de sine”.


Intră acum și în grupul de