Ediția a șaptea a Festivalului – concurs județean SOYONS FRANCOPHONES se va desfășura la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar pentru limbi moderne – limba franceză, prof. dr. Constantin Tiron a anunțat că, sâmbătă, 13 aprilie 2024, începând cu ora 9:00, Centrul Cultural din Gura Humorului va găzdui cea de-a VII-a ediție a Festivalului – concurs județean SOYONS FRANCOPHONES!

Evenimentul este inițiat și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Colegiul ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, cu sprijinul Asociației Alianța Franceză din Suceava, Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava și a Asociației Române a Profesorilor Francofoni din România, filiala Suceava.

Festivalul – concurs SOYONS FRANCOPHONES! va fi un spectacol de amploare ce se va desfășura sub forma unei parade a bucuriei, a muzicii, a dansului și a teatrului, toate exprimate în limba franceză. Evenimentul este deschis tuturor elevilor din învățământul gimnazial și liceal, cât și profesorilor care împărtășesc pasiunea pentru limba și cultura franceză.

Principalele obiective ale acestui festival – concurs includ promovarea și dezvoltarea interesului pentru studiul limbii, culturii și civilizației franceze și francofone, îmbunătățirea activităților de petrecere a timpului liber pentru elevii pasionați de limba franceză, crearea unei oferte culturale și educaționale bogate în limba franceză și conștientizarea importanței studierii acestei limbi pentru dezvoltarea personală și profesională.

Desfășurat în conformitate cu Regulamentul specific, ediția a VII-a a festivalului – concurs județean SOYONS FRANCOPHONES! este așteptată concurenți din 44 de școli gimnaziale și licee din județul Suceava care și-au anunțat intenția de a participa la acest important eveniment județean.


Intră acum și în grupul de