Conferința „Sfinții închisorilor. Rezistența armată și salvarea spirituală” va fi organizată la Suceava de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”


Intră acum și în grupul de

Conferința  „Sfinții Închisorilor” se va desfășura în data de 6 aprilie la Suceava de la ora 16:00, la Hotel Mandachi.

Conferința, organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu” din Iași va avea ca temă rezistența armată și salvarea spirituală.

Invitații de onoare sunt personalități marcante ale vieții publice și intelectuale: senatorul Claudiu Târziu, președinte al Institutului; dr. Sorin Lavric, scriitor și filosof, de asemenea senator; profesor univ. dr. Radu Baltasiu; și dr. Adrian Nicolae Petcu, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Evenimentul va fi îmbogățit prin participarea domnului Toma Filaret, fost deținut politic și autor al lucrării „Pe drumul pavat cu ghimpi”, o mărturie vie a suferințelor și speranțelor din perioada comunistă. La venerabila vârstă de 99 de ani, domnul Toma Filaret va împărtăși din înțelepciunea și experiența sa din temnițele comuniste.

Institutul de Studii Politice Conservatoare Mihai Eminescu este un institut de studii și teorie politică, având statutul unei fundații de utilitate publică. Prin activitățile sale, Institutul studiază și promovează valorile și principiile fundamentale ale doctrinei conservatoare, relevând tipurile de manifestare actuale în diverse domenii – politic, juridic, educațional, cultural, economic ș.a.m.d.

Scopul este de a contribui la evoluția politică doctrinară a conservatorismului, pentru a întări și dezvolta democrația pe principii conservatoare în țara noastră și în lume, precum și de a organiza eficient formarea unei elite și profesionalizarea clasei politice românești prin activitatea de perfecționare educațională și culturală.


Intră acum și în grupul de